Πατήρ Στυλιανός παράκληση γιά τό περιβάλλον.

Written by on 25/09/2021

40 Views

Μαζευτηκαμε σήμερα εδώ για να ενώσουμε τις προσευχές μας, για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και έδωσαν ψυχή και σώμα για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης των τελευταίων ημερών.

Το νησί μας αδελφοί μου βίωσε άλλη μια δοκιμασία, αυτή την φορά κινδύνεψαν και χωριά όμως, είμαι σίγουρος πως μεσα από αυτή την δοκιμασία βγήκε και ένα καλό.

Μεσα απο την αγωνία, την λύπη, γεννήθηκε η ελπίδα. Η ελπίδα για μια καλύτερη μέρα.

Αυτή η δοκιμασία μας ένωσε ως ανθρώπους, ως Καρπάθιους, σαν γνήσια τέκνα του Θεού. Μας έκανε σοφότερους και σίγουρα πιο προσεκτικούς.

Δεν θα αναφερθώ για τούς υπαίτιους, ούτε θα αποδώσω ευθύνες, δεν είμαστε εδω για να κρίνουμε αλλά για να προσευχηθούμε, τις ευθύνες θα τις αποδώσει η δικαιοσύνη και η αρμόδιες αρχές.

Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι ευχηθούμε να μην υπάρξει παρόμοια καταστροφή ποτέ ξανά και οχι μόνο στην Κάρπαθο, αλλά σε κανένα μέρος της γης και να μάθουμε πρώτα εμεις και ύστερα στα παιδιά μας να σέβονται τον πλανήτη οπως σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ξέρετε αδελφοί μου ο θεός έφτιαξε πρώτα τον πλανήτη, τα δάση, τα ζώα και στο τέλος έφτιαξε εμάς, και αυτό έγινε για να μας δείξει, πως ολα υπήρξαν πριν απο εμάς και θα υπάρχουν και μετα από εμάς, για αυτό μας όρισε επιστάτες του και οχι ιδιοκτήτες εδω στην γη, για να φροντίζουμε και όχι να καταστρέφουμε.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα ξανα δούμε άλλη καταστροφή, και ο κύριος και δεσποτης των πάντων να χαρίζει υγεία, ασφάλεια, και ειρήνη στους ήρωες πυροσβέστες και τους εθελοντές αλλά και σε εσάς που με τις προσευχές σας συμπαραστέκεστε στον αγώνα που δίνουν, αλλά και σε όλο τον κόσμο και την κάθε θλίψη μας ας την ανταμείψει με χαρα. Αμήν.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist