ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η αμυντική και στρατηγική συμφωνία με τη Γαλλία έχει την υπογραφή 11 εκατομμυρίων Ελλήνων»

Written by on 28/09/2021

60 Views

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια, μπορεί να πανηγυρίζει μια τεράστια διπλωματική επιτυχία, ιστορικού χαρακτήρα.
Η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, δημιουργεί νέα δεδομένα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
Με τις φρεγάτες Belharra, η Ελλάδα αποκτά στρατηγικό και επιχειρησιακό πλεονέκτημα. Είναι τα πιο σύγχρονα πλοία με τα οποία θα μπορούσε να ενισχυθεί το Πολεμικό Ναυτικό, ικανά για να ασκήσουν άμυνα περιοχής μεγάλου εύρους.
Το ίδιο ισχύει και για τα αεροσκάφη Rafale, που δίνουν μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στην ήδη ισχυρότατη Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας συνοδεύεται από ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα.
Η Γαλλία είναι η χώρα της Ε.Ε. με την οποία ιστορικά, διαχρονικά αλλά και με όρους της σύγχρονης πραγματικότητας, είμαστε πιο κοντά.
Έλληνες και Γάλλοι βρέθηκαν στην ίδια πλευρά της ιστορίας πάντα και κυρίως στη σωστή πλευρά.
Η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και η ενίσχυση της στρατηγικής μας σχέσης με τις ΗΠΑ, θωρακίζουν το δυτικό σύστημα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Όσοι κινούνται έξω από αυτό το σύστημα, το αμφισβητούν και απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, οφείλουν, πλέον, να επανεξετάσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους.
Η Ελλάδα ενισχύει την αποτρεπτική της ισχύ, ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, όχι για να επιτεθεί ή να απειλήσει κάποια άλλη χώρα, αλλά για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Δεν απειλούμαστε, Δεν φοβόμαστε.
Αυτό είναι το μήνυμα προς όλους.
Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, η αμυντική και στρατηγική συμφωνία με τη Γαλλία, αποτελεί έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.
Η συμφωνία αυτή θα έχει την υπογραφή 11 εκατομμυρίων Ελλήνων».

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist