Επιστροφή Γιάννη Μαργαρίτη στον Ποσειδώνα.

Written by on 29/09/2021

49 Views

Ο πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας, Γιάννης Μαργαρίτης, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάρπαθο και τον αγαπημένο του Ποσειδώνα, μετά από ένα πέρασμα 5 ετών στα ερασιτεχνικά γήπεδα της Κρήτης!

O 41χρονος Γιάννης Μαργαρίτης αναμένεται να βοηθήσει στο μέγιστο τον Γιάννη Καραμηνά στην δύσκολη χρονιά που προβλέπεται φέτος προσθέτοντας σιγουριά και τεράστια εμπειρία στα γκολποστ του Ποσειδώνα Καρπάθου. Ενδέχεται επίσης να προσφέρει και τις προπονητικές του υπηρεσίες στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα τους τερματοφύλακες.

Οι μικροί “πορτιέρο” μας θα έχουν μια μοναδική εμπειρία να καθοδηγηθούν από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου με αποκορύφωμα το πέρασμα του τόσο από τον Πανιώνιο στην εγχώριο Α’ επαγγελματική κατηγορία! Επίσης, ο Γιάννης Μαργαρίτης πολύ πρόσφατα ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία χρέη προπονητή στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΟΦΗ Κρήτης.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης ξεκίνησε την καριέρα του στον Ποσειδώνα Καρπάθου και ήταν αναπληρωματικός τερματοφύλακας του τότε φύλακα άγγελου της ομάδας μας και νυν προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Βιτώρη. Ο Μαργαρίτης θαύμαζε τον αίλουρο Βιτώρη κι εκείνος, που έβλεπε τις δυνατότητες και το πάθος του ανερχόμενου τερματοφύλακα, κάθε τόσο του χάριζε κίτρινες εμφανίσεις και τον έκανε ακόμη πιο παθιασμένο αθλητή.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης ξεκίνησε τη ποδοσφαιρική του καριέρα στον σύλλογο μας το 1994. Το μεγάλο ταλέντο του σε συνδυασμό ότι βρέθηκε στον Ποσειδώνα σε μια μοναδική περίοδο (1995-96) όπου προπονητής του Ποσειδώνα ήταν ο μεγάλος Jovan Mihailovic (ο οποίος αργότερα εργάστηκε σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ) τον οδήγησαν το 1996 στα μεγάλα σαλόνια της Α’ Επαγγελματικής κατηγορίας και τον ιστορικό Πανιώνιο σε ηλικία μόλις 16 ετών. Για τον Γιάννη Μαργαρίτη εκείνη την εποχή, o Mihailovic ήταν ο δάσκαλος, όμως πρότυπο ήταν ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, τότε τερματοφύλακας Γιάννης Βιτώρης.

Στον Πανιώνιο δούλεψε σκληρά πάνω στις αδυναμίες του με αποτέλεσμα πάρει την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα και να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο το 2000. Στον Πανιώνιο αγωνιστικέ μέχρι το 2003 όπου πήρε μεταγραφή στην ομάδα των Σούρμενων (Δ’ Εθνική / Α’ ΕΠΣ Αθηνών) όπου και έκατσε μέχρι το 2005.

Το 2005 εγκαταστάθηκε στην Κάρπαθο και επέστρεψε στον αγαπημένο του Ποσειδώνα. Για 11 ολόκληρα χρόνια (2005-2016) ο Γιάννης ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας του Ποσειδώνα, έχοντας φορέσει την κυανόλευκη φανέλα σε όλα τα επίπεδα του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου.

Με τον Ποσειδώνα την περίοδο αυτή ο Γιάννης ευτύχισε να χριστεί δύο φορές πρωταθλητής Γ΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και μία φορά πρωταθλητής Β’ Δωδεκανήσου ενώ συμμετείχε 2 σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ Δωδεκανήσου.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης με τη φανέλα του Αλμυρού Γαζίου το 2016.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης με την ομάδα των Δαμαστών το 2018.

Το 2016 ο Γιάννης μετακόμισε οικογενειακός στην Κρήτη για λόγους σπουδών της συζύγου του. Ο Γιάννης Μαργαρίτης κατάφερε να αφήσει και εκεί το στίγμα του αγωνιζόμενος σε Αλμυρό Γαζιου – 2016-17), Γιουχτα (2017-18 – πρωταθλητές Ηρακλείου), Δαμαστα (2018-19 – Δευτεραθλητές Α2 άνοδος στην Α1) και Μινωική (2019-21 Α1 κατηγορία).

Ο Γιάννης Μαργαρίτης εισέπραξε την αγάπη από τους ποδοσφαιριστές του στο πέρασμα του από την θέση του προπονητή στην ομάδα νέων του Αλμυρού Γαζίου στην Κρήτη.

Πέραν από την αγωνιστική του δραστηριότητα, ο Γιάννης Μαργαρίτης εργάστηκε ως προπονητής στην ομάδα των Νέων Αλμυρού (2016-17), στην Ακαδημία του ΟΦΗ για δυόμισι χρόνια (τερματοφύλακες και U13) και για ενάμιση χρόνο στις ακαδημίες της Μινωικής.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης εξάσκησε καθήκοντα προπονητή στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΟΦΗ Κρήτης.
Ο Γιάννης Μαργαρίτης με το προπονητικό επιτελείου του ΟΦΗ Κρήτης.

Επιστρέφοντας στον τόπο του ο Γιάννης Μαργαρίτης επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του στον Ποσειδώνα ενώ δεν κρύβει ότι όνειρο του είναι η δημιουργία μιας σχολής τερματοφυλάκων στην Κάρπαθο, σε συνεργασία με τον Ποσειδώνα Καρπάθου.

Σύσσωμος ο αθλητικός μας σύλλογος καλωσορίζει τον Γιάννη Μαργαρίτη και του εύχεται καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist