Ο Δήμος Χάλκης με πρωτοβουλία και οργάνωση του Παιδαγωγου και Δημοτικού Συμβούλου του νησιού κ. Δημήτρη Αγγελή, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αυτοδυτών Καλύμνου ” Η κόρη της Καλύμνου ” διοργανώνουν εθελοντικό διήμερο περιβαλλοντικών και γαστρονομικων εκδηλώσεων 1 έως 3 Οκτωβρίου 2021.

Written by on 01/10/2021

46 Views

Ο Δήμος Χάλκης με πρωτοβουλία και οργάνωση του Παιδαγωγου και Δημοτικού Συμβούλου του νησιού κ. Δημήτρη Αγγελή,
σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αυτοδυτών Καλύμνου ” Η κόρη της Καλύμνου “
διοργανώνουν εθελοντικό διήμερο περιβαλλοντικών και γαστρονομικων εκδηλώσεων 1 έως 3 Οκτωβρίου 2021.

Στα πλαίσια της γενικης εκπαίδευσης του πληθυσμού την οποία πραγματοποιεί ο Δήμος Χάλκης για την ευαισθητοποίηση των μονίμων κατοίκων, των επισκεπτών και ιδίως των παιδιών για την διατήρηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του νησιού, την Παρασκευή απόγευμα 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του φαινομένου της θαλάσσιας ρύπανσης στους μαθητές του Σχολείου της Χάλκης.

Το Σάββατο το πρωί 2 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει υποβρύχιος καθαρισμός του κεντρικού λιμανιού της Χάλκης από περίπου 15 εθελόντριες/ες δύτριες/ες με την βοήθεια διαφορων φορέων του νησιού.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο καταξιωμένος
Καλυμνιος Σεφ κ. Παντελης Βουρος θα μαγειρέψει στην κεντρική προβλήτα του νησιού για ολο τον κόσμο διαφορά εδέσματα χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τοπικά προϊόντα της Χάλκης ( Χαλκητικα μακαρόνια – Χαλκητικο γαριδάκι – Παλαμιδες απο τον Κωλοφωνα – Τυρί μαλακό Χαλκητικο – Μελι Χάλκης – Χαλκητικα φραγκοσυκα – αλάτι χοντρό , θυμάρι και ρίγανη ).

Η πλουσια γαστρονομική παράδοση του νησιού πηγάζει από την Ιστορία μας , τα αμέτρητα τοπικά και αγνά προϊόντα μας χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση σε όλα τα νοικοκυριά και από ολες τις επιχειρήσεις εστίασης στο νησί.
Η αναγέννηση του πρωτογενή τομέα του νησιού είναι μια ακόμα πρόκληση για όλους μας.

Η ομαδική προσπάθεια , η συνεργασία ΟΛΩΝ ΜΑΣ , η αγάπη και ο σεβασμός για το νησί ΜΑΣ θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα της καλύτερης και ποιοτικότερης αναβάθμισης της καθημερινότητας και γενικα των συνθηκών διαβίωσης στον τόπο ΜΑΣ.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist