Ο αρχηγός του Παντζιτζιφιακού επιστρέφει στον Ποσειδώνα.

Written by on 05/10/2021

35 Views

Ο Α.Σ. Καρπάθου “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή του Διονύση Κουλάι στην ομάδα της καρδιάς του! Ο Διονύσης, έχοντας μάθει τα μυστικά του ποδοσφαίρου στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ποσειδώνα Καρπάθου, επιστρέφει για να προσφέρει και αυτός στον σύλλογο που τον ανέδειξε μετά από μια τετραετή απουσία λόγω σπουδών.

Με την προσθήκη του 22χρονου μέσου, ο Γιάννης Καραμηνάς συμπληρώνει μία λίστα με νεότατους και αξιόλογους κεντρικούς μέσους που θα ζήλευε οποιοσδήποτε προπονητής. Ο “αθόρυβος” και ταυτόχρονα “ηγέτης” Διονύσης αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις που χαρακτηρίζουν έναν ολοκληρωμένο box-to-box μέσο. Το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από την απλότητα, την ηρεμία, την σιγουριά αλλά και την διορατικότητα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πέραν όμως από όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του Διονύση Κουλάι, είναι η ικανότητα του να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του σε σημείο που πολλές φορές μας θυμίζει λιγάκι Esteban Cambiasso!

Ο Διονύσης Κουλάι γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 19/1/1999 ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ποσειδώνα Καρπάθου το 2004 σε ηλικία 5 ετών. Χρόνο με τον χρόνο το ταλέντο του Διονύση ξεχώριζε με αποτέλεσμα να αποτελέσει στέλεχος όλων των τμημάτων της Ακαδημίας.

Ο Διονύσης Κουλάι με τα χρώματα του Ποσειδώνα Καρπάθου το 2016.

Έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα στην Α’ κατηγορία ΕΠΣΔ το 2014-15, στην πρώτη συμμετοχή της ομάδας μας στα μεγάλα σαλόνια του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου των νεότερων χρόνων. Έχοντας μαθηματικά υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία πριν την λήξη του πρωταθλήματος, Ο Γιάννης Καραμηνάς αποφάσισε να δώσει χρόνο και την εμπειρία της πρώτης ομάδας στον Διονύση και αρκετά άλλα νέα παιδιά ούτως ώστε να δημιουργήσει το σύνολο που θα χρειαζόταν η ομάδα την επόμενη χρονιά για να καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή. Όλοι μας ξέρουμε τι ακολούθησε…

Την ίδια χρονιά λίγο έλειψε ο Διονύσης να είναι και αυτός μέλος της Μικτής Δωδεκανήσου του 2014-15 που κατέκτησε το πρωτάθλημα μικτών, μαζί με τους Κωνσταντινο Μαντικό, Μανώλη Βογιατζηδάκη και Γιάννη Κοντονικόλα.

Από εκείνη τη χρονιά και για τα επόμενα δύο χρόνια ο Διονύσης ήταν αναντικατάστατο μέλος της ανδρικής ομάδας του Ποσειδώνα Καρπάθου στην Β’ (2015-16) και στην Α’ κατηγορία (2016-17) της ΕΠΣ Δωδεκανήσου!

Ο Διονύσης Κουλάι κατά τη διάρκεια του σε προπόνηση του εφηβικού τμήματος της Εθνικής Αλβανίας.

Το ταλέντο και η ποδοσφαιρική εξέλιξη του Διονύση Κουλάι ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας μας και έφτασαν μέχρι τα Τίρανα και την Αλβανία, γενέτειρα χώρα των γονιών του. Το καλοκαίρι του 2017 ο Διονύσης συμμετείχε σε δοκιμαστικά και προπονήσεις του εφηβικού τμήματος της Εθνικής Αλβανίας!

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Διονύσης μετακόμισε στον Πειραιά για σπουδές και ταυτόχρονα μεταπήδησε στο αδελφικό σωματείο που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή, τον Παντζιτζιφιακό-Κάρπαθος!

Ο Διονύσης Κουλάι με τα τη φανέλα του Παντζιτζιφιακού-Κάρπαθος στο πρωτάθλημα της Α’ Πειραιά.

Φεύγοντας από την Κάρπαθο ο Διονύσης ήξερε ότι η απουσία του από το νησί και από την επίσημη αγαπημένη όλων μας θα είναι προσωρινή. Γνώριζε ότι ο ίδιος δεν θα μπορέσει να ζήσει πολύ μακριά από τον τόπο του, τους φίλους του και την ομάδα της καρδιάς του. Σε αποχαιρετιστήρια δήλωση του τότε, ο Διονύσης είχε προβλέψει την επιστροφή του, μιλώντας για τη μεγάλη του αγάπη για τον Ποσειδώνα Καρπάθου. Διαβάστε εδώ την δήλωση του Διονύση Κουλάι.

Ο Διονύσης Κουλάι στη σέντρα με το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Παντζιτζιφιακού.

Στον Παντζιτζιφιακό ο Διονύσης αγωνίστηκε για 4 χρόνια (όλα σε επίπεδο Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Πειραιά), όση ήταν και η διάρκεια των σπουδών του. Στο αδελφικό σωματείο, οι ηγετικές ικανότητες του Διονύση αναγνωρίστηκαν και ανταμείφθηκαν με το περιβραχιόνιο του αρχηγού το οποίο ο Διονύσης φόρεσε με απόλυτη επιτυχία.

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του με μεγάλη επιτυχία, ο Διονύσης Κουλάι βρίσκεται πλέον στο νησί μας όπου ξεκίνησε προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καραμηνά και ταυτόχρονα κάνει την θητεία του στον Ελληνικό στρατό.

Σύσσωμος ο Α.Σ. Καρπάθου “Ποσειδών” καλωσορίζει τον Διονύση Κουλάι και του εύχεται καλή δύναμη και επιτυχία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist