Επιστολή διαμαρτυρίας για την μη εκτέλεση προγραμματισμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Written by on 06/10/2021

67 Views

Ύστερα από την πρόσκρουση του πλοίου Πρέβελης στο λιμάνι της Σαντορίνης κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου το Σαββάτου 2 Οκτωβρίου παράμεινε μερικώς ανεκτέλεστο εκτός από το δρομολόγιο της ίδιας μέρας και αυτό της Τρίτης 5 Οκτωβρίου προκαλώντας τόσο ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, όσο και στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης .

Ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου μετά από πληροφόρηση που έλαβε από την Εταιρία εξυπηρέτησης για την μη αντικατάσταση του πλοίου αυτού μέχρι σήμερα προκαλώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό αλλά και στους επαγγελματίες του νησιού αφού εξαιτίας αυτού παρέμειναν χωρίς τον εβδομαδιαίο ανεφοδιασμό με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν σοβαρές ελλείψεις στα καταστήματα, απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη , τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο στους Βουλευτές Δωδεκανήσου και στην Έπαρχο Καρπάθου-Η.Ν.Κάσου Πόπη Νικολαΐδου επιστολή διαμαρτυρίας αναφέροντας συγκεκριμένα τα ακόλουθα :

« Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε την έντονη δυσφορία των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρηματιών του νησιού για το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την προσάραξη του πλοίου Πρέβελης στον λιμένα της Σαντορίνης και την μη άμεση αντικατάσταση του με άλλο πλοίο.

Όπως θα γνωρίζετε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας τόσο με τον Πειραιά όσο και με την Κρήτη και την Ρόδο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αποτελεί την σημαντικότερη επιλογή μετακίνησης των μόνιμων κατοίκων για θέματα υγείας, των τουριστών για την μετάβαση τους στο νησί μας καθώς και τον αποκλειστικό τρόπο με τον οποίο τροφοδοτούνται οι επιχειρήσεις μας.

Εξάλλου, τα δρομολόγια της επιδοτούμενης γραμμής Σήτεία- Κάσος- Κάρπαθος- Διαφάνι- Χάλκη- Ρόδος που εκτελούνταν με ταχύπλοο πλοίο σταμάτησαν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα η μοναδική προσέγγιση στον λιμένα του νησιού μας για ολόκληρη την εβδομάδα να είναι με το πλοίο Blue Star Patmos την αυριανή μέρα.

Για τους ανωτέρω λόγους κρίνεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης πλοίου εντός των ημερών για την αντικατάσταση του «Πρέβελης» και μέχρι αποκατάστασης της βλάβης του, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση των ακριτών μας.
Αναμένοντας την θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας , είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση » .


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist