Παράταση συμβάσεων εργασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από τις συνέπειες της covid -19.

Written by on 07/10/2021

36 Views

Παράταση συμβάσεων εργασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από τις συνέπειες της covid -19.

Δυνατότητα παράτασης των συμβασιούχων που απασχολούνται στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω του Covid-19 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρέχει στους ΟΤΑ τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου έχει δημιουργήσει 30 θέσεις εργασίας για την κάλυψη έκτακτων αναγκών με καθήκοντα στην υπηρεσία καθαριότητας, στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και στις διοικητικές υπηρεσίες του.

Ο Δήμαρχος της Η.Ν Κάσου ανέφερε ότι « η απασχόληση προσωπικού για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών αποτέλεσε μια θετική συνέπεια της πανδημίας. Μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών δινόταν η δυνατότητα αυτή αποκλειστικά στην διακριτική ευχέρεια των Δημάρχων την οποία και χωρίς πολύ σκέψη και ενδοιασμούς αξιοποιήσαμε πλήρως .

Αφενός δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας κάτι το οποίο αποτελεί έναν από τους κυριότερους στόχους μας ως Δημοτική Αρχή τις οποίες και κρατήσαμε ενεργές για όλο το έτος του 2021. Αφετέρου έχοντας ικανό αριθμό εργαζομένων καταφέραμε να παράγουμε σοβαρό έργο που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνίας μας .

Αρχικά με την υπηρεσία καθαριότητας καταφέραμε να φτάσουμε σε όλους τους οικισμούς και στους κοινόχρηστους χώρους ολόκληρου του νησιού. Η πολιτική προστασία κατάφερε να ανταπεξέλθει πλήρως στις αυξημένες ανάγκες της εποχής καθώς οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην οριστικοποίηση με τις λίστες για τον εμβολιασμό κατά της covid -19 ενώ παράλληλα όλο το χρόνο διενεργούσαν rapid tests στις πύλες εισόδου (αεροδρόμιο και λιμάνι) και συνεχίζουν γεγονός το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην υγειονομική ασφάλεια του νησιού μας. Και τέλος η στελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών συνέβαλλε σημαντικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού . Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι σταδιακά ολοκληρώνεται η ψηφιοποίηση των διαθέσιμων αρχείων και εγγράφων του Δήμου μας με ημερομηνίες έκδοσης που ξεκινούν από το έτος 1930 γεγονός που διευκολύνει τις ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών, αλλά παράλληλα καταγράφεται με τον τρόπο αυτό η νεώτατη ιστορία του νησιού μας ».


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist