«Η επόμενη μέρα για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής-Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα»

Written by on 13/10/2021

25 Views

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, αποδέχθηκε την πρόταση του Μάνου Κόνσολα προκειμένου να πραγματοποιηθεί ευρεία συζήτηση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για το παρόν και το μέλλον της αυτοδιοίκησης.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών, κ. Μάνου Κόνσολα, με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ.Πέτσα.
Στην ειδική θεματική συνεδρίαση της Επιτροπής θα αναλυθεί ο σχεδιασμός και η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Α.Τρίτσης», ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και κατάθεση προτάσεων για ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό που θα ενδυναμώσει το ρόλο της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας: «Τα επόμενα χρόνια η αυτοδιοίκηση θα έχει στη διάθεσή της περισσότερους πόρους από ποτέ για την υλοποίηση έργων και πολιτικών που θα οδηγήσουν σε βελτίωση του αναπτυξιακού τους δυναμικού. Η ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2014-20 και η έναρξη της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-27, αποτελούν προκλήσεις για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Στην ειδική θεματική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών που θα προσδιοριστεί άμεσα, ο Πρόεδρός της κ. Μάνος Κόνσολας, θα απευθύνει πρόσκληση προκειμένου να συμμετέχουν η ΚΕΔΕ, η ΕΝΑΕ αλλά και επιστημονικοί φορείς.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist