Τη χρηματοδότηση πολιτιστικών έργων για τα Δωδεκάνησα και από το Ταμείο Ανάκαμψης, πρότεινα στην Υπουργό Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη.

Written by on 18/10/2021

30 Views

Τη χρηματοδότηση πολιτιστικών έργων για τα Δωδεκάνησα και από το Ταμείο Ανάκαμψης, πρότεινα
στην Υπουργό Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη.
Στη συνάντηση έθεσα και τρέχοντα ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων, η εξέλιξη των διαδικασιών για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και η πενταμερής προγραμματική σύμβαση, η εξέλιξη της χρηματοδότησης σχετικά με την αποκατάσταση των πολιτιστικών μνημείων τη Κω, τα οποία επλήγησαν από το σεισμό του 2017, η ανάδειξη της πόλης στο Λακκί της Λέρου ως ιστορικό μνημείο και έργα για την αποκατάσταση των εμβληματικών κτιρίων του (Πύργος του Ρολογιού, κυκλικό αίθριο της Αγοράς, κλπ) και η πορεία του έργου του Μουσείου στο Αγαθονήσι.
Συζήτησα ακόμη με την Υπουργό Πολιτισμού και περιπτώσεις κατά τις οποίες θα πρέπει σαφέστατα να προστατεύεται η πολιτιστική κληρονομιά, την ίδια στιγμή όμως αυτή η προστασία να αφήνει το περιθώριο για την ανάπτυξη επενδύσεων οι οποίες σέβονται το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, ενώ για τα θέματα που τέθηκαν η πρόθεση του Υπουργείου είναι σαφής, αυτά να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.
Ο πολιτιστικός πλούτος όλων των νησιών της Δωδεκανήσου είναι εξαιρετικά σημαντικός και η περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη του θα οδηγήσει σε ανάπτυξη και ενίσχυση και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist