ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να καλυφθεί η κενή θέση καρδιολόγου στην Πάτμο»

Written by on 21/10/2021

26 Views

Παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με την έλλειψη καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, σε εφαρμογή των μέτρων για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, ο καρδιολόγος που υπηρετούσε εκεί, σε μόνιμη οργανική θέση, τέθηκε σε αναστολή εργασίας, αφού δεν είχε εμβολιαστεί.
Στο νησί δεν υπάρχει άλλος καρδιολόγος για να καλύψει τις ανάγκες και περιστατικά που μπορεί να εκδηλωθούν.
Μία πρώτη κίνηση που έγινε για να αντιμετωπιστεί το κενό προβλέπει τη μετακίνηση καρδιολόγου από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για πέντε (5), όμως, μόνο μέρες από τις 25.10 έως τις 29.10, γεγονός που δεν συνιστά λύση.
Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει την ανασφάλεια που αισθάνονται οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της Πάτμου και ζητά να δοθεί λύση με την πρόσληψη αντικαταστάστη ιατρού-καρδιολόγου είτε με την απόσπαση καρδιολόγου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο Κ.Υ. Πάτμου, προκειμένου να καλυφθεί το κενό.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη της κενής θέσης καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου»

Κύριε Υπουργέ,

Η εφαρμογή των μέτρων για τον εμβολιασμό στο υγειονομικό προσωπικό είχε παράπλευρες απώλειες στη στελέχωση των δομών υγείας, αφού όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.
Για τις δομές δημόσιας υγείας στα αστικά κέντρα το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αφού οι πολίτες έχουν εναλλακτικές λύσεις, για τις νησιωτικές περιοχές, όμως, το πρόβλημα αυτό είναι δυσεπίλυτο.
Στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, σε εφαρμογή των μέτρων για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, ο καρδιολόγος που υπηρετούσε εκεί, σε μόνιμη οργανική θέση, τέθηκε σε αναστολή εργασίας.
Αυτό, όμως, σημαίνει ότι στο νησί δεν υπάρχει άλλος καρδιολόγος για να καλύψει τις ανάγκες και περιστατικά που μπορεί να εκδηλωθούν.
Μία πρώτη κίνηση που έγινε για να αντιμετωπιστεί το κενό προβλέπει τη μετακίνηση καρδιολόγου από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για πέντε (5), όμως, μόνο μέρες από τις 25.10 έως τις 29.10.
Οι κάτοικοι της Πάτμου είναι δεδομένο ότι αισθάνονται ανασφάλεια και ζητούν βέλτιστες λύσεις.
Απαιτείται είτε η πρόσληψη αντικαταστάστη ιατρού-καρδιολόγου, είτε η απόσπαση καρδιολόγου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο Κ.Υ. Πάτμου, προκειμένου να καλυφθεί το κενό.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να καλυφθεί η κενή θέση καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist