Μήνυμα της Επάρχου για την 81η Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Written by on 27/10/2021

37 Views

«81 χρόνια πέρασαν από εκείνο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940, τότε που η γενιά των γονιών και των παππούδων μας έκλεισε το μεγάλο ραντεβού της με την ιστορία.
Τότε που για άλλη μια φορά οι Έλληνες με βασικό όπλο το ανάστημα της ψυχής τους, πολέμησαν τον εχθρό και ψήλωσαν το μπόι τους πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα.
Στις μεγάλες κρίσεις που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα τον 20ο αιώνα, η Ελλάδα υπερασπίστηκε πάντοτε το Δίκιο. Όλοι παραδέχτηκαν την προσφορά των Ελλήνων στην ανθρωπότητα.
Γι’ αυτό πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε και να θυμόμαστε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, που έγραψαν σελίδες Ιστορίας.
Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 δεν ανήκει μόνο στους Έλληνες, αλλά σε όλους τους λαούς. Έχει διαχρονική αξία και ένα διπλό μήνυμα:
Το ηρωικό ΌΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στον ξένο κατακτητή και σε όσα εκείνος συμβόλιζε:
το φασισμό, την εθνική υποταγή, το φυλετικό μίσος, την ωμή βία, την απαξίωση κάθε ανθρώπινης αξίας.
Έχει όμως, και ένα μήνυμα εθνικής ανάτασης και εθνικής ομοψυχίας όλων των Ελλήνων να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, τις οικογένειές τους και τους ίδιους.
Τα τελευταία χρόνια, η Πανδημία αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ζωές όλων μας και στον τόπο μας…Το σημαντικό όμως είναι ότι σήμερα στεκόμαστε όρθιοι, έτοιμοι να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο ,για τα νησιά μας και τους ανθρώπους μας. »


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist