Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Europe Direct Νοτίου της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

Written by on 12/11/2021

32 Views


Μια μαγική βραδιά για την Ευρώπη θα μπορούσε να είναι ο «τίτλος» που ταιριάζει στην συνάντηση επαναγνωριμίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 06 Νοεμβρίου 2021 στον αύλειο χώρο της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε και σηματοδότησε την συνέχιση της λειτουργίας του Europe Direct έως το 2025.
Με κύριο άξονα την επαρκή πληροφόρηση και κατάρτιση ως προς τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κέντρο θα συνεχίσει να δίνει πληροφόρηση αναλαμβάνοντας αυτή τη νέα πενταετία ένα εκσυγχρονισμένο ρόλο, αυτόν που αρμόζει, στα Κέντρα Europe Direct νέας γενιάς. Κύριος στόχος, εξακολουθεί να παραμένει η παροχή γρήγορων και άμεσων πληροφοριών στους πολίτες της Δωδεκανήσου, σχετικά με τα δικαιώματά τους ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ άλλων, το Europe Direct θα διοργανώσει διαλόγους με τους πολίτες που θα προωθήσουν τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, τη πρώτη μεγάλη προσπάθεια άσκησης ψηφιακής δημοκρατίας μέσα από την οποία ειδικά οι νέοι άνθρωποι, μπορούν όχι απλώς να συμμετέχουν αλλά και να συν διαμορφώσουν την πολιτική για το μέλλον τους.
Το όραμα για την επόμενη πενταετία είναι να αποτελέσει το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου σημείο αναφοράς για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου. Η εδραίωση και η ενδυνάμωση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών σε διάφορες περιοχές του νομού μας, με φορείς που να προωθούν τις αξίες και αρχές της Ευρώπης αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. Απώτερος στόχος είναι να έρθουν πιο κοντά οι πολίτες της Δωδεκανήσου στις πολιτικές και στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να κατανοήσουν τις επιλογές που τους προσφέρονται μέσα από τα διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Μία πληθώρα ευκαιριών για σπουδές, εκπαίδευση διακίνηση σε χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που αφορούν στον πολιτισμό, το περιβάλλον, την κοινωνική Ευρώπη, την έρευνα και την καινοτομία, την εργασία και την επιχειρηματικότητα.
Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου κ. Ευάγγελος Φραγκάκης ανέφερε ότι κοινός στόχος όλων των Εurope Direct είναι να μεταφέρουν την πληροφορία σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης ώστε να προωθηθεί όσο πιο ουσιαστικά γίνεται η ενεργός συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση, κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι, για τη δύσβατη νησιωτική περιοχή μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ αρωγοί και πολύτιμοι συμπαραστάτες, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων.
Το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται εντός του κτιρίου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου, επί της 28ης Οκτωβρίου 72. Οι άμεσοι τρόποι επικοινωνίας είναι είτε τηλεφωνικά στο 2241078230 είτε με email: europedirect@ando.gr, είτε μέσω των social media accounts που διαθέτει το κέντρο με την επωνυμία Europedirect South Aegean.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας, φορέων, συνεργατών, δημοσιογράφων, «επανεγκαινιάστηκε» με κάθε επισημότητα το Γραφείο εντός του προσφάτως ανακαινισμένου κτιρίου της ΑΝΔΩ. Μεταξύ των παρευρισκόμενων συζητήθηκαν απόψεις, σκέψεις, προτάσεις και προβληματισμοί για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τις δράσεις του Κέντρου των τελευταίων 15 ετών και παρουσιάσθηκε το σχέδιο επικοινωνίας για τα επόμενα χρόνια. Τέλος, έκανε εντύπωση το βίντεο παραγωγής του κέντρου με τίτλο: 40 Χρόνια από την Ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση – 4 γενιές πολιτών της Ρόδου μιλούν για την ΕΕ (www.youtube.com/watch?v=VGH3I9Jc-aI).
Το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου είναι πάντα ανοιχτό, φιλόξενο και έτοιμο να συνεργαστεί με όλους όσοι σκέφτονται και ενεργούν προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.
Ευάγγελος Φραγκάκης


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist