ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟ..ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Written by on 14/11/2021

38 Views

Πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας στον Όλυμπο Καρπάθου, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να φτάσετε εκεί!  Η διαδρομή προς τα βόρεια του νησιού είναι γεμάτη ανατροπές και στροφές ψηλά στους γκρεμούς.  Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο ή την πόλη των Πηγαδίων για να κάνετε 1,5 ώρα οδικώς.
<span;>Την ώρα της επίσκεψής μας, δεν υπήρχαν διαθέσιμα λεωφορεία.  Αυτό μπορεί να οφείλεται στο πόσο νέος είναι αυτός ο δρόμος ή στην εποχή του χρόνου που επισκεφτήκαμε.  Εννοώ πριν από μερικά χρόνια, ο μόνος τρόπος για να φτάσετε σε αυτό το απομονωμένο ορεινό χωριό ήταν να πάρετε μια βάρκα στο κοντινό λιμάνι Διαφάνι!
<span;> Όταν κάνουμε κράτηση για ενοικιάσεις στο εξωτερικό, επικοινωνούμε πάντα με την Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τοπικά γραφεία ενοικίασης στο νησί.

<span;> ΠΗΓΑΔΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΥΜΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

<span;> Ο στενός δρόμος από τα Πηγάδια προς το χωριό Όλυμπος τρέχει κατά μήκος ενός τεράστιου βράχου με μια απότομη σταγόνα προς την άκρη του ωκεανού.  Ωστόσο, αυτό το κομμάτι δεν μας ενόχλησε τόσο.  Αυτό που ήταν ελαφρώς τρομακτικό ήταν η οδήγηση κάτω από τα πανύψηλα βράχια πάνω χωρίς δίχτυ για να σας προστατεύσει από την πτώση βράχων!

<span;> Ειλικρινά, το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων δεν τόνισε αρκετά τη δυσκολία αυτής της διαδρομής.  Εάν δεν έχετε συνηθίσει να οδηγείτε σε στενούς ευρωπαϊκούς δρόμους, αυτό μπορεί να μην είναι για εσάς!  Ωστόσο, καθώς η Κάρπαθος συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα, οι υποδομές και οι δρόμοι θα πρέπει να βελτιώνονται κάθε χρόνο.

<span;>Συμβουλή Olympos Karpathos: Στην πραγματικότητα δεν συνιστούμε να ταξιδέψετε απευθείας από την πόλη των Πηγαδίων στον Όλυμπο.  Δείτε το δρομολόγιο μιας εβδομάδας στην Κάρπαθο για την καλύτερη διαδρομή!

<span;>PARKING ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

<span;> Μην ανησυχείτε… Όταν στρίψετε την τελευταία γωνία για να δείτε τον Όλυμπο για πρώτη φορά, θα αξίζει τον κόπο!  Και μόλις αντεπεξέλθετε, είναι ώρα να εξερευνήσετε.  Τώρα πρέπει να ξέρετε ότι ολόκληρη η πόλη του Ολύμπου στην Ελλάδα είναι μόνο για πεζούς με μικρά μονοπάτια και σκαλοπάτια ανάμεσα στα τοπικά σπίτια.
<span;>Στον χάρτη, φαίνεται να υπάρχει ένας δεύτερος χώρος στάθμευσης.  Ωστόσο, ο δρόμος μέχρι εκεί είναι πολύ φθαρμένος δεν θα είναι υπέροχος στα ελαστικά του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας.  Χρησιμοποιήστε την τοποθεσία του χάρτη google παρακάτω για να βρείτε τον κύριο χώρο στάθμευσης.

<span;>ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

<span;> Ενώ πολλοί ταξιδιώτες κάνουν μια ημερήσια εκδρομή σε αυτό το μικρό ελληνικό χωριό, αυτό θα ήταν λάθος!  Είναι μια τόσο ιδιαίτερη πόλη για να επισκεφθείτε στην Κάρπαθο που πραγματικά πρέπει να τη ζήσετε για περισσότερο από μία νύχτα.

<span;> Αφού φτάσαμε, πιάσαμε τις τσάντες μας και ξεκινήσαμε τη βόλτα στα δρομάκια της πόλης.  Αμέσως μια γυναίκα με το παραδοσιακό φόρεμα Κολαϊνά του χωριού μας σταμάτησε και ρώτησε με σαστισμένο βλέμμα αν θα διανυκτερεύσουμε.  Το πρόσωπό της φωτίστηκε όταν της είπαμε ότι ήμασταν και μας κατεύθυνε στο ξενοδοχείο μας στην άλλη πλευρά του χωριού Όλυμπος.

<span;> Γρήγορα, συνειδητοποιήσαμε ότι η πόλη (η οποία πλέον έχει το μερίδιο των ημερήσιων τουριστών) δεν είναι τόσο δημοφιλής προορισμός όσο αρχικά περιμέναμε.  Η διανυκτέρευση θα ήταν μια εντελώς μοναδική εμπειρία από αυτή που θα είχαν οι περισσότεροι ταξιδιώτες.  Με οδηγό τις ντόπιες γυναίκες, βρεθήκαμε στο μικρό καφενείο που διοικούσε η οικογένεια του ξενοδοχείου μας.

<span;>ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

<span;> Μετά από μια περιπετειώδη βόλτα με τις τσάντες μας στα φιδωτά δρομάκια του Ολύμπου, μπήκαμε στο δωμάτιό μας και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.  Για 40 ευρώ τη βραδιά είχαμε μια από τις πιο όμορφες απόψεις που είχαμε ποτέ από δωμάτιο ξενοδοχείου!  Ναι, το κατάλυμα ήταν βασικό, αλλά η θέα από το μπαλκόνι ήταν απολύτως εκπληκτική.

<span;>Με αυτά τα λόγια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μόνο λίγα μέρη για να μείνετε στον Όλυμπο Καρπάθου.  Το χωριό είναι μικρό και εξακολουθεί να είναι γεμάτο από ντόπιες κατοικίες.  Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων εάν ταξιδεύετε στην υψηλή περίοδο.

<span;>Ξενοδοχείο Aphrodite – Εδώ μείναμε στον Όλυμπο και μας άρεσε κάθε δευτερόλεπτο!  Απολαύστε απίστευτη θέα από τα μικρά μπαλκόνια που έχουν θέα στην ακτογραμμή.  Βασικά καταλύματα, αλλά μια από τις καλύτερες προσφορές που μπορείτε να πάρετε για την τοποθεσία.

<span;> Irene’s House – Μείνετε σε ένα μοναδικό παραδοσιακό σπίτι στην καρδιά της πόλης.
<span;>Olympos Archipelagos – Πανέμορφα διαμερίσματα ακριβώς κάτω από το κέντρο της πόλης και κοντά στην Ταβέρνα της Μήλου.  Εκπληκτική θέα στον ωκεανό και την Κάρπαθο.

<span;> ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

<span;> Τώρα που ξέρετε πώς να φτάσετε στον Όλυμπο και πού να μείνετε, θα πρέπει να έχετε μερικές πληροφορίες για την εκπληκτική ιστορία αυτού του χωριού!  Ιδρύθηκε για πρώτη φορά τον 7ο αιώνα μ.Χ., οι άνθρωποι ζουν στην Όλυμπο Καρπάθου για πάνω από 1.300 χρόνια.  Αρχικά κατάγονταν από μια πόλη πάνω στο νερό που ονομαζόταν Βρυκούντα, αλλά ανέβηκαν στα βουνά για να γλιτώσουν από συχνές επιθέσεις πειρατών.

<span;> Οι παραδόσεις και τα έθιμα αυτής της πόλης προέρχονται από τους αρχαίους Δωρικούς και μεταβιβάστηκαν από πολλές γενιές πριν.  Μέχρι και σήμερα οι γυναίκες της Ολύμπου φορούν την παραδοσιακή ενδυμασία των προγόνων τους.  Αυτό το φόρεμα είναι τόσο μοναδικό που δεν θα το δείτε πουθενά αλλού στον κόσμο εκτός από τον Όλυμπο Καρπάθου!

<span;>  Όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι δρόμοι έχουν κατασκευαστεί πρόσφατα στον Όλυμπο.  Έτσι, πριν από τα τελευταία χρόνια, ο Όλυμπος ήταν σε μεγάλο βαθμό αποκομμένος από τον έξω κόσμο.  Παίρνουν πολύ σοβαρά τις παραδόσεις τους, κάτι που φέρνει μια απίστευτα αυθεντική αίσθηση στην πόλη.  Να θυμάστε να σέβεστε τους ντόπιους και να ρωτάτε πάντα πριν τραβήξετε φωτογραφίες.

<span;>ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

<span;> Συγκινημένος ακόμα;  Η εξερεύνηση αυτού του ιστορικού χωριού είναι πραγματικά σαν να περπατάς μέσα από ένα ζωντανό μουσείο!  Ρεαλιστικά μέσα σε λίγες μόνο ώρες, θα μπορούσατε να περπατήσετε κάθε δρόμο της πόλης.  Ωστόσο, η επίσκεψή σας στον Όλυμπο Καρπάθου θα είναι πολύ περισσότερη.  Αυτή είναι η ευκαιρία σας να επιβραδύνετε και να αγκαλιάσετε πραγματικά την ελληνική νησιωτική ζωή.

<span;> Παρακολουθήστε τις κατσίκες να περιφέρονται στα βουνά από το παράθυρό σας.  Ακούστε τις καμπάνες της εκκλησίας να χτυπούν και αναπνεύστε τον καθαρό αέρα του βουνού.  Φάτε ένα τοπικό δείπνο κατσίκας με καρδιές αγκινάρας και πιείτε κρασί καθώς ο ήλιος δύει από μακριά!  Ο Όλυμπος στην Κάρπαθο Ελλάδα είναι πραγματικά ένα μαγευτικό μέρος για να επισκεφθείτε.

<span;> Εκτός από όλα αυτά τα καλά πράγματα, ένα από τα αγαπημένα μας πράγματα να κάνουμε ήταν απλά να περπατάμε πάνω-κάτω τα σκαλιά της πόλης.  Καθώς πλέκετε το δρόμο σας μέσα από τα πολύχρωμα σπίτια, θα έχετε ατελείωτες απόψεις και ευκαιρίες φωτογραφιών.  Από τη μια πλευρά, θα κοιτάτε την πόλη από ψηλά.  Ενώ στην κορυφή του χωριού θα έχετε θέα και στον ωκεανό.

<span;> Olympos Karpathos Tip: Ο καιρός τόσο ψηλά είναι κρύος ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.  Βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει μερικά στρώματα για τυχόν κακοκαιρία ή άνεμο.

<span;> ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΣ

<span;> Όταν φτάσαμε στην Κάρπαθο συνδεθήκαμε με έναν ντόπιο που είχε μεγαλώσει και είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο νησί.  Ήταν αυτός που μας παρότρυνε να περάσουμε τουλάχιστον δύο νύχτες στον Όλυμπο.  Ενώ είχε πολλές συστάσεις για το νησί, είπε ότι υπήρχε ένα εστιατόριο που δεν μπορούσαμε να χάσουμε στην Κάρπαθο!

<span;> Η ταβέρνα Milos είναι ξεχωριστή για πολλούς λόγους.  Ναι, το ηλιοβασίλεμα είναι ένα από τα καλύτερα που θα βρείτε στο νησί… Και φυσικά, είναι από τα πιο νόστιμα σπιτικά φαγητά που έχουμε φάει σε όλη την Ελλάδα.  Ωστόσο, αυτό που κάνει τη Milos Taverna να ξεχωρίζει είναι ότι διαθέτει έναν λειτουργικό ανεμόμυλο!  Το να κάθεσαι κάτω από τον ανεμόμυλο με ποτά το ηλιοβασίλεμα ήταν μια εκπληκτική εμπειρία.

<span;> ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

<span;> Όταν καθίσετε στο Milos Taverna, η γυναίκα θα σας παραθέσει τα πιάτα που έχει ετοιμάσει φρέσκα για την ημέρα.  Δεν είμαστε σίγουροι αν υπάρχει πραγματικό μενού, αλλά το προτιμήσαμε πολύ με αυτόν τον τρόπο!  Τρώγοντας εδώ και τις δύο νύχτες κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο χωριό Όλυμπος, δοκιμάσαμε μερικά νόστιμα τοπικά πιάτα.

<span;> Μερικά από τα αγαπημένα μας ήταν οι καρδιές αγκινάρας, το φρέσκο ​​τζατζίκι και το κατσίκι στιφάδο.  Επίσης, φροντίστε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά ζυμαρικά Μακαρούνες που είναι διάσημα στον Όλυμπο στην Κάρπαθο.  Κάτω τα χέρια, αυτό ήταν το αγαπημένο μας εστιατόριο στο νησί.  Απογοητευτήκαμε σοβαρά όταν έπρεπε να φύγουμε από την πόλη και να αποχαιρετήσουμε τη Milos Taverna!

<span;>Διαβάστε τον Οδηγό μας για το φαγητό της Καρπάθου για να βρείτε όλα τα καλύτερα εστιατόρια και νησιώτικες σπεσιαλιτέ!

<span;> ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΡΙΑ

<span;> Ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να περάσουμε δύο νύχτες στην πόλη ήταν επειδή θέλαμε να κάνουμε την περιήγηση με πλοίο στο νησί Σαρία.  Μόλις 10 λεπτά πιο κάτω από το χωριό Όλυμπος, βρίσκεται το γοητευτικό παραθαλάσσιο λιμάνι Διαφάνι.  Εάν μπορείτε να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας για να πάρετε ένα σκάφος που φεύγει από εδώ, είναι η καλύτερη επιλογή για να φτάσετε στη Σαρία!

<span;> 

<span;> Ο άλλος τρόπος για να πάτε στη Σαρία είναι να πηδήξετε με το καράβι από την κύρια πόλη των Πηγαδίων.  Ωστόσο, η διαδρομή είναι πολύ μεγαλύτερη από εδώ και δεν θα έχετε τόσο χρόνο για θαλάσσιες σπηλιές και κολύμπι.

<span;> Πληρώσαμε 25 ευρώ για μια ολοήμερη εκδρομή με σκάφος και προσθέσαμε στο μεσημεριανό γεύμα με φρέσκο ​​ψάρι για 10 ευρώ.  Αυτό δεν ήταν το αρχικό μας σχέδιο όταν φτάσαμε στο νησί, αλλά αφού μιλήσαμε με αρκετούς ντόπιους είμαστε τόσο χαρούμενοι που κάναμε το ταξίδι!

<span;>  Μάθετε περισσότερα για την εκδρομή με σκάφος στο νησί της Σαρίας

<span;> 

<span;> 

<span;> Έχετε ερωτήσεις για τον Όλυμπο Καρπάθου ή θέλετε να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία σε αυτό το μοναδικό ελληνικό χωριό;  Αφήστε μας ένα σχόλιο παρακάτω!

<span;> Ασφαλή ταξίδια,
<span;> Μπριζίτ & Τζέικ

<span;> 

<span;>  Πού στον κόσμο βρισκόμαστε;  Ακολουθήστε τις καθημερινές μας περιπέτειες στο Instagram @nothingfamiliar!

Olympos Karpathos: Greece’s Most Unique Mountain Village

Olympos Karpathos

Set high in the mountains of Karpathos Greece is the unique village of Olympos. Bright and colorful buildings are stacked into the cliffside as the town looks out over the beautiful ocean and rugged landscape. No visit to the island of Karpathos would be complete without exploring Olympos, but there are some things to know first! Join us as we breakdown our experience in this amazing Greek village.

PIN FOR LATER 

GREECE TRAVEL INSPIRATION

GETTING TO OLYMPOS IN KARPATHOS GREECE

Before planning your trip to Olympos Karpathos, you should know that getting there is not easy! The drive to the far north of the island is filled with twists and turns high in the cliffs. Rent a car from the airport or the main town of Pigadia to make the 1.5 hour drive.

At the time of our visit, there were no buses available. That could be because of how new this road is, or the time of year we visited. I mean before a few years ago, the only way to get to this secluded mountain village was to take a boat to the nearby Diafani port!

 When booking rentals abroad we always check with Kayak Car Rentals. You can also contact local rental agencies on the island.

Olympos in Karpathos Greece

PIGADIA TO OLYMPOS GREECE

The narrow road from Pigadia to Olympos village runs along a massive cliffside with a steep drop to the oceanside. However, that part didn’t bother us so much. What was slightly terrifying was driving underneath the towering cliffs above with no netting to protect you from falling rocks!

Honestly, the car rental office did not emphasize the difficulty of this drive enough. If you’re not used to driving on tight European roads this may not be for you! Nevertheless, as Karpathos continues to grow in popularity the infrastructure and roads should be improving every year.

Olympos Karpathos Tip: We actually don’t recommend traveling directly from the main town of Pigadia to Olympos. Check out our One Week Karpathos itinerary for the best route!

PARKING IN OLYMPOS KARPATHOS

Don’t worry… When you turn that final corner to catch your first glimpse of Olympos, it will all be worth it! And once you’ve braved the drive it’s time to explore. Now you should know the entire town of Olympos Greece is pedestrian-only with small footpaths and steps in between the local houses.

On the map, there appears to be a second parking area. Yet, the road down to it is very worn will not be great on your rental car’s tires. Use the google map location below to find the main parking lot.

 Google Map Location for Parking in Olympos Greece

Olympos Karpathos Guide

DAY TRIP VS OVERNIGHT VISIT

While many travelers make a day trip to this small Greek village, this would be a mistake! It’s such a special town to visit on Karpathos that you truly need to experience it for more than one night.

After arriving, we grabbed our bags and started the walk through the small streets of the town. At once a woman in the traditional Kolaina dress of the village stopped us and asked with a puzzled look if we were staying the night. Her face lit up when we told her we were, and she directed us to our hotel on the other side of Olympos village.

Quickly, we realized the town (which now sees its fair share of day tourists) isn’t as popular of a destination as we first anticipated. Staying overnight would be a completely unique experience than most travelers would get. Guided by the local women, we found our way to the small coffee shop which was run by the family of our hotel.

Olympos Village Greece

WHERE TO STAY IN OLYMPOS KARPATHOS

After an adventurous walk with our bags through the winding streets of Olympos, we got into our room and couldn’t believe our eyes. For 40 Euros a night we had one of the most beautiful views that we have EVER had from a hotel room! Yes, the accommodation was basic but the view from the balcony was absolutely stunning.

With that said, you should know there are only a handful of places to stay in Olympos Karpathos. The village is tiny and is still mostly filled by local homes. For this reason, it’s best to book in advance if you are traveling in high season.

Aphrodite Hotel – This is where we stayed in Olympos and we loved every second of it! Enjoy incredible views from the small balconies that overlook the coastline. Basic accommodations, but one of the best deals you can get for the location.

Irene’s House – Stay in a unique traditional home in the heart of town.

Olympos Archipelagos – Gorgeous apartments just below the town center and close to Milos Taverna. Stunning views of the ocean and Karpathos Island.

Olympos Karpathos Greece

HISTORY OF OLYMPOS KARPATHOS

Now that you know how to get to Olympos and where to stay, you should have some information about the amazing history of this village! First established in 7th Century AD, people have been living Olympos Karpathos for over 1,300 years. Originally they came from a town on the water called Vrykounda, but moved up into the mountains to escape frequent pirate attacks.

The traditions and customs of this town come from the ancient Doric people and were passed down from many generations ago. Still today, the women of Olympos wear the traditional clothing of their ancestors. This dress is so unique, you will not see it anywhere else in the world but Olympos Karpathos!

Like we mentioned before, the roads have only recently been built into Olympos. So prior to recent years Olympos has been largely cut off from the outside world. They take their traditions very seriously which brings an incredibly authentic feel to the town. Remember to be respectful of locals and always ask before taking photos.

History of Olympos Karpathos

EXPLORING THE VILLAGE OF OLYMPOS KARPATHOS

Excited yet? Exploring this historic village is truly like walking through a living museum! Realistically in just a couple of hours, you could walk every street in the town. However, your visit to Olympos Karpathos will be so much more. This is your chance to slow down and really embrace Greek island life.

Watch the goats roam through the mountains from your window. Listen to the church bells chime and breathe in the fresh mountain air. Eat a local goat dinner with artichoke hearts, and sip wine as the sun sets in the distance! Olympos in Karpathos Greece is truly an enchanting place to visit.

Aside from all that good stuff, one of our favorite things to do was simply walk up and down the steps of town. As you weave your way through the colorful homes you’ll have endless viewpoints and photo opportunities. From one side, you’ll be looking down on the town. While at the top of the village you’ll have a view of the ocean as well.

Olympos Karpathos Tip: The weather this high up is cold even in the summer months. Make sure to pack some layers for any inclement weather or wind.

Village of Olympos Karpathos

DINNER AT MILOS TAVERNA

When we arrived on the Karpathos we were connected with a local who had grown up and spent most of his life on the island. He was the one who encouraged us to spend at least two nights in Olympos. While he had many recommendations for the island, he said there was one restaurant we couldn’t miss in Karpathos!

Milos Taverna is special for several reasons. Yes, the sunset view is one of the best you’ll find on the island… And of course, it’s some of the most delicious homemade food we’ve had in all of Greece. However, what makes Milos Taverna truly stand out is it has a working windmill! Sitting underneath the windmill with drinks at sunset was such an amazing experience.

Olympos Windmill

WHAT TO EAT IN OLYMPOS GREECE

When you sit down at Milos Taverna the woman will list off the dishes she has prepared fresh for the day. We’re not sure if there is an actual menu, but we much preferred it this way! Eating here both nights during our stay in Olympos village, we got to try some delicious local dishes.

Some of our favorites were the artichoke hearts, fresh tzatziki, and stewed goat. Also, make sure to try the traditional Makarounes pasta which is famous in Olympos in Karpathos Greece. Hands down, this was our favorite restaurant on the island. We were seriously disappointed when we had to leave town and bid Milos Taverna goodbye!

 Read our Karpathos Food Guide to find all the best restaurants and island specialties!

Olympos Greece Local Meal

Milos Taverna Olympos Karpathos

Nothing Familiar Olympos

SARIA ISLAND BOAT TOUR

One of the reasons that we decided to spend two nights in town was because we wanted to take the boat tour to Saria Island. Just 10 minutes down the road from Olympos village, is the charming seaside port town of Diafani. If you can time your visit to take a boat that leaves from here it’s the best option to get to Saria!

The other way to go to Saria Island is to jump on the boat from the main city of Pigadia. However, the ride is much longer from here and you won’t have as much time for sea caves and swimming.

We paid €25 Euros for a full day boat trip and added on the fresh fish lunch for €10. This wasn’t our original plan when we arrived on the island, but after talking to several locals we are so happy we made the trip!

 Learn more about our Saria Island Boat Tour

Saria Island Boat Tour

Have any questions on Olympos Karpathos or want to share your own experience in this one of a kind Greek village? Leave us a comment below!

Safe Travels,
Brigitte & Jake

 Where in the world are we? Follow our daily adventures on Instagram @nothingfamiliar!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist