Κατόπιν προσκλήσεως του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Στεργίου και της Γραμματέως Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας κας Μαρίας Νάτσιου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, κ. Ιωάννη Γ. Καραϊτιανό, Αμ. Επίκ. Καθηγητή Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Ήταν μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με κύριο θέμα συζήτησης την ενεργό γήρανση και την υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου προς όφελος των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Γ.Ε. ενημέρωσε λεπτομερώς τα 2 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες της Εταιρείας από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα. Επικεντρώθηκε δε, στην ανάγκη και τη χρησιμότητα της θεσμοθέτησης της ιατρικής εξειδίκευσης της Γηριατρικής, καθώς η Ελλάδα έχοντας έναν γηρασμένο πληθυσμό με το 22,3% να είναι άτομα άνω των 65 ετών αλλά και συνεχώς γηράσκοντα αφού οι προγνώσεις δείχνουν αυτό το ποσοστό να αγγίζει το 30% το 2030, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου δεν είναι αναγνωρισμένη η Γηριατρική ως ιατρική εξειδίκευση ή ειδικότητα.

Ο κ. Καραϊτιανός ανέπτυξε τις δυνατότητες εφαρμογής ενός προγράμματος πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης χρονίων νόσων των ηλικιωμένων και επεσήμανε την ανάγκη της προαγωγής της συστηματικής σωματικής και πνευματικής δραστηριότητας σε κάθε ηλικιακή ομάδα και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους σε συνδυασμό με την αποφυγή της παχυσαρκίας και τη διακοπή του καπνίσματος.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Γ.Ε. μίλησε, επίσης, για την αναγκαιότητα συνέχισης των δραστηριοτήτων της Εταιρείας σε σχέση με την επιμόρφωση των φροντιστών ηλικιωμένων και των συγγενών ηλικιωμένων καθώς την επιμόρφωση με ειδικά σεμινάρια και άλλα εποπτικά μέσα και τόνισε ότι ιδιαίτερη προσπάθεια πρέπει να γίνει για τους αλλοδαπούς φροντιστές.

Η συζήτηση με τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επεκτάθηκε σε ιδέες και πρωτοβουλίες για την πνευματική ενασχόληση και τη δια βίου μάθηση των ατόμων τρίτης ηλικίας με δωρεάν επισκέψεις σε μουσεία, πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους και άλλες δραστηριότητες, αλλά και την εξοικείωσή τους με την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορούν να τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται με την τεχνολογία να κατέχει τον πρώτο ρόλο.

Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν στη διατήρηση συχνής στενής επαφής και συνεργασίας τους με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων στη χώρα μας.