ΤΙΜΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.

Written by on 21/11/2021

32 Views

Τιμάμε τα 48 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, αυτή την κορυφαία και ηρωική στιγμή αντίστασης κατά της επτάχρονης στρατιωτικό φασιστικής δικτατορίας. Τιμάμε τους νεκρούς της Εξέγερσης, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν για την Δημοκρατία. Η Εξέγερση αυτή σηματοδότησε την αφύπνιση ευρύτερων δυνάμεων κατά της Χούντας που οδήγησε στην πτώση της έχοντας προλάβει να προβεί στην προδοσία της Κύπρου.

Σήμερα, 48 ολόκληρα χρόνια μετά γνωρίζουμε καλά ότι το 1974, η Μεταπολίτευση με την σφραγίδα και του Πολυτεχνείου σηματοδότησε την έναρξη της πιο μακρόχρονης περιόδου Δημοκρατίας και ομαλότητας στην χώρα μας που βίωσε εμφύλιο πόλεμο, ανώμαλες καταστάσεις, διώξεις, διχασμό. Σήμερα γνωρίζουμε ότι, το μήνυμα του Πολυτεχνείου μεταφέρεται από γενιά σε γενιά διαμορφώνοντας νέους που σέβονται την Δημοκρατία, που αγαπούν την Ελευθερία, που νιώθουν αγωνιστικά σκιρτήματα και ποθούν να ζήσουν. Σήμερα το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι να πορευτούμε σε μια χώρα Δημοκρατική με δικαιώματα και υποχρεώσεις, που βρίσκεται σε δρόμους Ανάπτυξης, με Σύγχρονη Παιδεία που δίνει εφόδια και δεξιότητες μπροστά στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, με Κοινωνικό Κράτος και σύγχρονο, ενισχυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ισονομία. Σε μια περήφανη χώρα με λόγο και ρόλο, που αντιμετωπίζει κάθε κίνδυνο όπως την Τουρκική επιθετικότητα και διασφαλίζει ασφάλεια στους Έλληνες απέναντι στους κινδύνους της εποχής της κλιματικής κρίσης, αλλά και απέναντι στο έγκλημα. Αυτές είναι οι προκλήσεις της εποχής και η ανταπόκριση σ΄ αυτές αποτελεί καθήκον όλων μας.

Φέτος, τιμάμε αυτή την επέτειο σε ειδικές συνθήκες. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, η έξαρση συνολικά της πανδημίας και πάλι απαιτούν απ΄ όλους μας ιδιαίτερη προσοχή, σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Απαιτεί πριν απ΄ όλα, εθνικό σχέδιο που δεν υπάρχει, επέκταση του εμβολιασμού και σαφή μέτρα που θα θέσουν φρένο σε παραπέρα επέκταση. Την ίδια περίοδο, τα φαινόμενα ακρίβειας και ανατιμήσεων στην ενέργεια που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα, απαιτούν την λήψη άμεσα μέτρων και το άνοιγμα ης συζήτησης αύξησης μισθών και συντάξεων που παραμένουν με οριακές αλλαγές στάσιμοι για περίπου μία δεκαετία.

Τιμή στο Πολυτεχνείο σημαίνει να πιάσουμε το ιστορικό νήμα και να δούμε τις προκλήσεις και τα προβλήματα του παρόντος και του μέλλοντος, να συζητήσουμε τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Η μουμιοποίηση της ιστορικής μνήμης για μια μοναδική και αυθεντική εξέγερση, η καλλιέργεια κλίματος διχασμού και ο λαϊκισμός δεν τιμούν τον αγώνα αυτό, τον εργαλειοποιούν.

Να προχωρήσουμε μπροστά δημιουργώντας την Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι υπερήφανοι! Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον αγώνα ενάντια στην Χούντα, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου !

Κάρπαθος 16 Νοεμβρίου 2021
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist