η Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαΐδου παραβρέθηκε στην εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής στον Πάτμιο Εμμανουήλ Ξάνθο, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας, στο Κολωνάκι.

Written by on 29/11/2021

34 Views

 

Στις 28/11/2021 η Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαΐδου παραβρέθηκε στην εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής στον Πάτμιο Εμμανουήλ Ξάνθο, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας, στο Κολωνάκι.
Μία εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.
Από την Επαρχία μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου Μήνας Αλ. Αλεξιάδης, ο Πρόεδρος Απανταχού Καρπαθίων Επ. Καθηγητής Ιωάννης Καραϊτιανός, ο πρ. Πρόεδρος ΠΟΡΟΚ Γιώργος Τσαμπανάκης.
Ιδιαίτερη συγκίνηση και δέος ένοιωσαν όλοι οι παραβρισκόμενοι με την ομιλία του τ. Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη, όταν αναφέρθηκε στο έργο του Εμμανουήλ Ξάνθου και στην αγάπη που είχε για την πατρίδα μας.
Με το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», που ακούσθηκε από την Μολδοβλαχία έως την Κρήτη, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ίδρυση του ελληνικού κράτους και να μπορούν πλέον οι Έλληνες να πορευτούν ενωμένοι ως ένα έθνος.
Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην Φλόγα της Ψυχής μιας χούφτας Ελλήνων, οι οποίοι με μόνο κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα την πίστη στην Ελευθερία θυσίασαν ότι είχαν και δεν είχαν για τον σκοπό αυτό !!!!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist