Συνέντευξη Δήμαρχου Η.Ν. Κάσου στην εφημερίδα «Η Φωνή της Ολύμπου».

Written by on 01/12/2021

50 Views

Τη γραφειοκρατία, την οποία χαρακτηρίζει «τέρας», θεωρεί ως μια μεγάλη δυσκολία στην πολυετή θητεία του στα κοινά, ο Δήμαρχος της Ηρωϊκής Νήσου Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Φωνή της Ολύμπου».
Ο κ. Ερωτόκριτος κάνοντας ένα flash back στο έργο του ως έπαρχος Καρπάθου Κάσου αναφέρθηκε στο έργο του επί των ημερών του υπογραμμίζοντας ότι έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην καθημερινότητα των κατοίκων και στους δύο δήμους. Παράλληλα, το Επαρχείο έδωσε βαρύτητα στις υποδομές, το οδικό δίκτυο, την υγεία, τον πρωτογενή τομέα, την παιδεία, τις συγκοινωνίες κλπ
Για το σήμερα ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος ανέφερε μεταξύ άλλων τη σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με γρήγορα και σύγχρονα πλοία με τους γύρω προορισμούς, όπως πχ η Κάρπαθος, η Ρόδος και η Κρήτη.
Ως αποτέλεσμα αυτής της σύνδεσης τόνισε «είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης η οποία φάνηκε το καλοκαίρι του 2021 και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επίσης με αυτά τα πλοία υπάρχει καλύτερη πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων του νησιού στις δημόσιες ιδιωτικές υπηρεσίες των άλλων νησιών».
Σε ερώτηση τι θα άλλαζε ο ίδιος για να λειτουργήσει καλύτερα και με αποτελεσματικότητα η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Η.Ν. Κάσου, αφού ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά και τα απομονωμένα μέρη, τόνισε ότι «η γραφειοκρατία πολλές φορές κρατάει δεμένα τα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα αντί να λύνονται τα προβλήματα δημιουργούνται περισσότερα ακόμα από το ίδιο το κράτος.

 

Γι’ αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και στην τοπική κοινωνία με τη δημιουργία υποδομών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία,
Έτσι θα κερδίσουμε και χρόνο και ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το μέλλον των νησιών στην περιοχή μας, ο κύριος Ερωτόκριτος τόνισε ότι «είναι μεγάλο στοίχημα για όλους μας να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ανάπτυξης των νησιών μας, ώστε μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες να νιώθουν ασφάλεια και να μπορούν να ζήσουν όλο τον χρόνο στον τόπο τους. Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Επίσης κατάλληλες και ασφαλείς προϋποθέσεις για να γίνουν επενδύσεις από ιδιώτες στον τόπο τους».
Τέλος, ο δήμαρχος Κάσου αναφέρθηκε στην απόφαση της οικογένειάς του και του ίδιου να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι « η ζωή κυλάει όμορφα και ευχάριστα στο νησί. Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, καθώς βρίσκει κανείς να κάνει πράγματα και να δραστηριοποιηθεί σε διάφορα πράγματα που τον ενδιαφέρουν και τον ευχαριστούν».
Τέλος, ο κύριος Ερωτόκριτος αναφέρθηκε στην συμπαράσταση της συζύγου και των παιδιών του στη μέχρι τώρα πορεία του ως έπαρχος Καρπάθου – Κάσου και ως δήμαρχος του νησιού. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και να ευχαριστήσει το σύνολο των Καρπαθίων για την στήριξη τους στο διάστημα που υπηρέτησε στην γειτονική Κάρπαθο.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist