ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανοιχτό το ζήτημα ίδρυσης και λειτουργίας Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην Κάρπαθο»

Written by on 24/12/2021

40 Views

Με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ.Λευτέρη Οικονόμου, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα φορά σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ο Μάνος Κόνσολας έθεσε το ζήτημα και την αναγκαιότητα δημιουργίας Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην Κάρπαθο, ζήτημα για το οποίο ο Υφυπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή την πρόταση και τα επιχειρήματα του Βουλευτή Δωδεκανήσου και διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το επόμενο διάστημα.
Η ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικής Διεύθυνσης με έδρα την Κάρπαθο, που εντάσσεται στον ανασχεδιασμό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβάλλεται από την μεγάλη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει το νησί από τη Ρόδο, αλλά και την ανάγκη αναβάθμισης του προσωπικού και της επιχειρησιακής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κάρπαθο.
Παράλληλα, ο κ.Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της κατασκευής δύο νέων αστυνομικών μεγάρων σε Ρόδο και Κω, μέσω ΣΔΙΤ.
Τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί συνολικού ύψους άνω των 2,5 δισ. για κατασκευή δικαστικών και αστυνομικών μεγάρων και τμημάτων μέσω ΣΔΙΤ, με αναθέτουσα αρχή την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε».
Μάλιστα, αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται διαγωνισμός για πέντε (5) αστυνομικά μέγαρα, που θα κατασκευαστούν σε Πάτρα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Βέροια και Αλεξανδρούπολη και κόστος 60 εκ.ευρώ.
Ο κ. Κόνσολας έθεσε επίσης το ζήτημα της υποστελέχωσης των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων στα Δωδεκάνησα και ζήτησε την ενίσχυση του προσωπικού και των υπηρεσιών με νέα περιπολικά οχήματα. Τέλος, συζήτησαν και το ζήτημα της ενεργοποίησης του Π.Δ. για την ίδρυση τμημάτων συνοριοφυλακής σε Κω και Λέρο, με τον Υπουργό να δηλώνει ότι θα εξετάσει την πρόταση.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist