ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Written by on 25/12/2021

32 Views

Μια από τις σημαντικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Καρπάθου Ιωάννη Θεμ. Νισύριου ήταν η παραλαβή προς χρήση του κτιρίου στο Κονάκι το οποίο για πάνω από μια δεκαετία ήταν κλειστό.

Στο διάστημα της θητείας του Δημάρχου έγιναν πολλές, καλά μεθοδευμένες κινήσεις ώστε να γίνει η δέσμευση πραγματικότητα:
– Κατά τη διάρκεια της θητείας του, γράφτηκε το πρακτικό παραλαβής του κτιρίου από την τριμελή επιτροπή. Επρόκειτο για ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία καθώς η παραλαβή ήταν με ποσοστά ανά τμήμα του έργου.
– Κατόπιν, με συνεχόμενες προσωπικές επαφές με τον εργολάβο, γεφυρώθηκαν οι όποιες διαφορές υπήρχαν από την πλευρά του και λύθηκαν θέματα δικονομικής φύσεως ώστε να μην υπάρχει καμία οικονομική απαίτηση εκ μέρους του.
– Τάχιστα, εξοπλίστηκε η αίθουσα προβολών με υπερσύγχρονα μηχανήματα και πλέον είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

Συμβολικά, επιλέχθηκαν οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, ώστε μια υπερσύγχρονη αίθουσα προβολών να δοθεί ως “Χριστουγεννιάτικο δώρο” στους Δημότες μας.
Με τη βοήθεια της Συμβουλευτικής Εθελοντικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε ανακοινώνουμε την έναρξη των πρώτων κινηματογραφικών προβολών στο ισόγειο του κτιρίου ως εξής:
• Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου θα γίνει η προβολή 2 κινηματογραφικών ταινιών:
-Στις 18:00 μμ η παιδική ταινία
«Ονειρομπελαδες» (Dreambuilders) (2020)
-Στις 20:00 μμ η ταινία επιστημονικής περιπέτειας «Dune» (έφηβοι κι ενήλικες)
• Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου παραμονές Χριστουγέννων και ώρα έναρξης στις 20:00μμ θα πραγματοποιηθεί
η προβολή της κοινωνικής ταινίας
– «Capernaum» (2018) (Έφηβοι κι ενήλικες)

Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα γίνεται αυστηρά μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης του τελευταίου εξαμήνου (6μηνου) και με την υποχρεωτική χρήση μάσκας καθόλη την διάρκεια της προβολής
*Για τις ηλικίες κάτω των 17 ετών η είσοδος στην αίθουσα θα γίνεται με πιστοποιητικό Self Test τελευταίου 24ωρου.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Νισύριος, με αφορμή την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής παρέμβασης, με δήλωσή του αναφέρει:

“Είμαι περιχαρής διότι μια επίπονη, προσωπική, προσπάθεια πολλών μηνών επιτέλους αποδίδει καρπούς. Το κτίριο στο Κονάκι θα αποτελέσει την κοιτίδα πολιτισμού που χρειάζεται η Κάρπαθος, έστω και με καθυστέρηση άνω της δεκαετίας.
Ευχαριστώ τους εθελοντές, Εμμανουήλ Κοντονικόλα, Νικόλαο Μπιζέκη και Δημήτρη Τσακίρογλου για την ανεκτίμητη βοήθεια τους.
Επίσης, αναφέρω, ότι όλες οι εργασίες στο κτίριο από τη στιγμή παραλαβής του και μέχρι στιγμής, έγιναν από το προσωπικό του Δήμου μας.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και η χρήση των υπολοίπων χώρων του κτιρίου, οι οποίες επίσης είναι έτοιμες κι απλώς χρειάζεται να εξοπλιστούν.
Δεσμεύτηκα για την λειτουργία του και έκανα πράξη τη δέσμευση μου αυτή!”

Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι η ύπαρξη σχεδίου, μεθοδευμένης δουλειάς και της συντονισμένης προσπάθειας Δημάρχου, Δημοτικής Αρχής, συνεργατών και εργαζομένων του Δήμου και των δημοτών φέρνει αποτέλεσμα.
Έτσι και θα συνεχιστεί η προσπάθεια στο επόμενο διάστημα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στο σύνολό τους. Η συνεργασία Δημάρχου με τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης που έδειξαν ευθύνη και συνεργατικότητα προτάσσοντας το συμφέρον του Δήμου αποτελεί εγγύηση της απρόσκοπτης πορείας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η δημιουργική πορεία.

Κάρπαθος 23 Δεκεμβρίου 2021
Γραφείο Δημάρχου Καρπάθου


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist