Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Η. Ν. ΚΑΣΟ.

Written by on 11/01/2022

40 Views

Μετά από την έξαρση της μετάλλαξης «Όμικρον» σε όλο τον κόσμο και την χώρα μας, ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου θέλει να ενημερώσει τους Δημότες και τους επισκέπτες του νησιού ότι από την παραμονή των Χριστουγέννων, έως και σήμερα (10 Ιανουαρίου 2022) έχουν καταγραφεί πέντε (5) θετικά κρούσματα στην Covid-19, τα οποία όλα είναι υπό έλεγχο, έχουν απομονωθεί και έχουν αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήδη αρκετά απ’ αυτά έχουν πλήρως αναρρώσει.

Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και οι ιχνηλατήσεις ούτως ώστε να μην υπάρξει μετάδοση του ιού στον πληθυσμό του νησιού.

Ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου παρακαλεί όλους τους συμπατριώτες και τους επισκέπτες που φτάνουν στο νησί να σταματούν στα ειδικά κιόσκια σε λιμάνι και αεροδρόμιο και να πραγματοποιούν δωρεάν τα rapid test, τα οποία είναι από τα καλύτερα στην αγορά.

Στα πρώτα κύματα – φάσεις- της πανδημίας η Η.Ν. Κάσος ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αντιμετώπιση της, με το ποσοστό συμμετοχής ρεκόρ 95% εμβολιασμού του πληθυσμού της, αλλά και με τα rapid test στις εισόδους του νησιού.

Παρακαλούνται λοιπόν όλοι όσοι πραγματοποιούν rapid test να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές δραστηριότητές τους και την ανταλλαγή επισκέψεων μέχρι τη διενέργεια και του 2ου ελέγχου.

Ο Δήμος Η.Ν. Κάσου επίσης ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο της πανδημίας, όλοι οι υπάλληλοί του έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί στα rapid test που έχουν υποβληθεί, όπως επίσης για την αποφυγή συγχρωτισμού έχουν δημιουργηθεί δύο βάρδιες εργασίας – πρωί και απόγευμα.

Επίσης στο σχολικό λεωφορείο ζητούνται από τον συνοδό τα self test όλων των μαθητών σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

Ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου δίνει έμφαση στην ατομική ευθύνη του κάθε ένα από τους δημότες της και να δείξουν την ανάλογη προσοχή, μέχρι την κορύφωση της μετάλλαξης «Όμικρον», που σύμφωνα με τους ειδικούς οριοθετείται γύρω στις 20 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι προληπτικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Όπως στα πρώτα κύματα της πανδημίας, έτσι και σε αυτό η κατάσταση ελέγχεται πλήρως από την Δημοτική Αρχή, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου και την Πολιτική Προστασία του νησιού.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist