Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΩΝ

Written by on 16/01/2022

30 Views

Επειδή πλέον οι χαρακτηρισμοί έχουν χάσει την αξία τους, αφού έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι είναι ανάξιοι των αξιωμάτων τα οποία ορκίστηκαν να υπηρετούν κι ασελγούν παρά φύσιν στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξηγούμε μόνο και μόνο για να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης τι συμπεριφορές έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Με τη προχθεσινή παραίτηση των κ.κ. Μανωλάκη και Λύκου, για πέμπτη φορά, οι ίδιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δήλωσαν υποψήφιοι για μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, εκλέχτηκαν και την επομένη παραιτήθηκαν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, από την επομένη μέρα της παραίτηση τους να μην μπορεί να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή και να πρέπει την επόμενη Κυριακή, πάλι, να γίνουν εκλογές.

Εκεί θα δηλώσουν πάλι υποψηφιότητα και την επόμενη θα ξανά παραιτηθούν. Αυτό έχει γίνει ήδη πέντε φορές, συνεχόμενα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Σημειώνουμε ότι, δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετέχουν, θα μπορούσαν να μην θέσουν υποψηφιότητα και να εκλεγούν μέλη από τις υπόλοιπες παρατάξεις στην θέση τους.
Επίσης, θα μπορούσαν να μείνουν στην θέση που εξελέγησαν και να καταψηφίζουν σε όποιο θέμα διαφωνούν εκφράζοντας την γνώμη τους στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών.

Αυτοί με μια ιδιότυπη φασιστική νοοτροπία, δεν επιτρέπουν στο κυριότερο όργανο του Δήμου μας να μπορεί να συνεδριάσει θεωρώντας ότι έχουν την “λαϊκή εντολή” για να διαλύσουν το νησί μας.

Για να δώσουμε μία αντιστοιχία και να έχουν οι πολίτες πλήρη αντίληψη, σε όλους τους Δήμους της χώρας, όλες οι παρατάξεις, έχουν κάποιο αριθμό μελών στην Οικονομική Επιτροπή. Για παράδειγμα στον Δήμο Ρόδου, η αντιπολίτευση του κ. Χατζηδιάκου έχει 3 μέλη στην Οικονομική Επιτροπή. Αν υποθέσουμε ότι η παράταξη του κ. Χατζηδιάκου αποφασίσει τα μέλη του να δηλώνουν υποψηφιότητα, να εκλέγονται και την επόμενη να παραιτούνται το ίδιο πρόβλημα ακριβώς θα έχει και ο Δήμος Ρόδου.

Ακόμη και στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης όπου ο Δήμαρχος έχει συντριπτική πλειοψηφία με 8 μέλη στην οικονομική επιτροπή έναντι ενός της αντιπολίτευσης, αν η αντιπολίτευση αποφασίσει να κάνει αυτό το οποίο κάνουν οι δικοί μας “αχαρακτήριστοι” το ίδιο ακριβώς πρόβλημα θα έχει κι ο Δήμος αυτός.
Αυτό λοιπόν το οποίο γίνεται από την ομάδα των πέντε, είναι πρωτοφανές στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας!

Οπουδήποτε βρεθεί μια ομάδα τέτοιων ατόμων, οι οποίοι λειτουργούν πέρα από κάθε λογική, εκβιάζοντας τους Δημοκρατικούς θεσμούς και τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, με τον δικό μας Δήμο, θα είχε οποιοσδήποτε Δήμος της χώρας.

Αν, ομοίως, είτε η παράταξη «Α.Π.Ε.Κ.» είτε η παράταξη «Κάρπαθος – Νέα Αρχή», ακολουθούσε την πρακτική που ακολουθεί η ομάδα των πέντε με την ανάληψη των καθηκόντων τους, το πρόβλημα αυτό θα υπήρχε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Δήμου.

Ας μην “πυροβολούνται”, λοιπόν, όλοι κι ας μην μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι!

Η ευθύνη δεν είναι ούτε του Δημάρχου (ο οποίος δεν δίστασε και πρώτος κατήγγειλε τις αντιθεσμικές αυτές συμπεριφορές), ούτε των υπόλοιπων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι με ευσυνειδησία, επιτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους κι έχουν δείξει μια πρωτοφανή συσπείρωση για το συμφέρον του τόπου.

Η ευθύνη ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε πέντε άτομα, τα οποία λειτουργούν πολιτικώς διεστραμμένα, έξω από κάθε πλαίσιο λογικής, καταστρατηγώντας τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και καταπατώντας τον όρκο που έδωσαν.

Στρέφονται ενάντια στη λειτουργία του Δήμου ζημιώνοντας τα συμφέροντα της Καρπάθου, απροκάλυπτα και με δόλο.

Ο παραλογισμός τους έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που αντί να παραιτηθούν και να κρυφτούν στα σπίτια τους, αφήνοντας τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης Νέας Πνοής να την εκπροσωπήσουν (ως έχουν δικαίωμα αφού κι αυτά συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία κι έδωσαν μεγάλο αγώνα) έχουν το θράσος και εκδίδουν κι από πάνω καθημερινά δελτία τύπου.

Κουνούν το δάχτυλο στους υπόλοιπους και τους κατηγορούν επειδή κάνουν αυτό το οποίο ορκίστηκαν να κάνουν, να υπηρετούν τον τόπο.

Όπως δηλώσαμε και πριν λίγο καιρό τα ψέματα έχουν τελειώσει. Για αυτή τους την απαράδεκτη συμπεριφορά ήρθε η ώρα που θα λογοδοτήσουν και στα πειθαρχικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και στα ποινικά δικαστήρια!

Αργότερα, θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν και στην κοινωνία για τη ζημία που προσπαθούν να προκαλέσουν.

Κλείνουμε με μία εύλογη απορία:
Γιατί ο κύριος Μανωλάκης, αφού συνεχώς τονίζει ότι δεν θα αφήσει να λειτουργήσει ο Δήμος, πρόθεση που δείχνουν και οι πράξεις του εδώ και τέσσερις μήνες δεν παραιτείται από την έμμισθη θέση του;

Μήπως θεωρεί ότι οι Καρπάθιοι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τον πληρώνουν, να του παρέχουν γραφείο και γραμματειακή υποστήριξη για να εκδίδει καθημερινά κατάπτυστα δελτία τύπου προσβάλλοντας τους πάντες;

Ή μήπως πιστεύει ότι η δουλειά για την οποία πληρώνεται είναι να βρίσκει τρόπους ώστε, απροκάλυπτα, να προσπαθεί να μπλοκάρει τη λειτουργία του Δήμου;

Κάρπαθος 16 Ιανουαρίου 2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου κι επικεφαλής Οι επικεφαλής των της παράταξης «Νέα Πνοή» παρατάξεων και
«Κάρπαθος – Νέα Αρχή» «Α.Π.Ε.Κ.»

και
Η Εκτελεστική Επιτροπή.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist