Ενημέρωση για την εμφάνιση και την διαχείριση περιστατικών covid -19 στην Η.Ν. Κάσου.

Written by on 01/02/2022

51 Views

Μετά την διενέργεια των απαραίτητων έλεγχων ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού για την εμφάνιση επτά (7) επιβεβαιωμένων περιστατικών της νόσου covid -19. Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ιχνηλάτησης από τους πλέον αρμοδίους φορείς ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία αφού εξαντλήσαμε όλα τα νόμιμα μέσα και επικαλεστήκαμε την ατομική ευθύνη , δυστυχώς εν μέρει δεν βρήκαμε την δέουσα ανταπόκριση και μάλιστα ύστερα από συνεχείς συστάσεις της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας .

Σε συνέχεια οδηγιών των πιο πάνω αναφερόμενων αρμόδιων φορέων εφιστούμε την προσοχή όλων και παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των προληπτικών μέτρων ατομικής προστασίας. Οποιαδήποτε παρέκκλιση και μή τήρηση τους θα επιφέρει όλες τις νόμιμες κυρώσεις .

Επιπλέον ενημερώνουμε για την αποφυγή της οποιασδήποτε διασποράς της νόσου, πάντα κατ’ εφαρμογή των επίσημων οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. όσοι θεωρούνται στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είναι εμβολιασμένοι υποχρεούνται στην διενέργεια rapid test την (1η ) πρώτη, την τρίτη (3η ) και την πέμπτη (5η ) μέρα από την έκθεση τους αλλά και στην αυστηρή χρήση μάσκας σε όλες τις δραστηριότητες τους. Σε περίπτωση στενής επαφής επιβεβαιωμένου κρούσματος με άτομα που δεν είναι εμβολιασμένοι(ενήλικες και παιδιά) συστήνεται αυστηρά η τήρηση 5 ήμερης καραντίνας η μή τήρηση της οποίας κρίνεται ανασφαλής . Η επιστροφή στις οποιαδήποτε δραστηριότητες τους μετά το πέρας της πενταμερής καραντίνας συνιστάται μόνο μετά την διενέργεια αρνητικού rapid test . Για την διευκόλυνση τους όσοι πιστεύουν ότι έχουν εκτεθεί στην νόσο covid -19 μπορούν να προσέλθουν ύστερα από συνεννόηση με το προσωπικό στο ΠΠ Ιατρείο Η.Ν. Κάσου για την διενέργεια rapid test κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ( 09:00- 14:00) .

Εφιστούμε την προσοχή και παρακαλούμε για την τήρηση των παραπάνω οδηγιών .

Τέλος ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου μας συνεχίζει την διενέργεια rapid test στις πύλες εισόδου (λιμάνι και αεροδρόμιο) με μοναδικό στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας για το λόγο αυτό παρακαλούμε για την συνεργασία όλων.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist