ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Νισύρου – Νέοι διαγωνισμοί για σύγχρονα πλοία στις γραμμές διασύνδεσης Πειραιά – Σαντορίνης – Κάσου – Καρπάθου – Ρόδου και Κρήτης -Κάρπαθου-Κάσου-Ρόδου»

Written by on 02/02/2022

34 Views


Συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Από τη συνάντηση και τα θέματα που ανέδειξε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, βγήκαν σημαντικές ειδήσεις που αφορούν στα Δωδεκάνησα, όπως:
– Η επίλυση του προβλήματος με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω. Το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τη δρομολόγηση νέου πλοίου.
– Δρομολογείται εκ νέου διαγωνισμός, με σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο, για τη γραμμή Κρήτη- Κάσος – Κάρπαθος-Ρόδος.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έθεσε και το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Τουρκία με τα ημερόπλοια, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που υπάρχει σύνδεση με τα κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να λυθεί και το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε το ζήτημα ενός νέου δρομολογίου στη γραμμή Πειραιά – Σαντορίνης – Κάσου – Καρπάθου – Ρόδου, με επταετή σύμβαση, που να μειώνει θεαματικά το χρόνο του δρομολογίου Πειραιά – Κάρπαθο στις 11 ώρες. Ο Υπουργός, κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι θα εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες εντός του 2022.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist