Δημιουργία δημοτικού κέντρου απασχόλησης παιδιών και βρεφονηπιακού σταθμού στην Η.Ν. Κάσου.

Written by on 03/02/2022

37 Views

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου ομάδες της HOPEgenesis και της EUROLIFE FFH σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και την μονάδα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών επισκέφθηκαν την Η.Ν. Κάσο, στα πλαίσια του 15ου οδοιπορικού τους, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για την διεξαγωγή του νέου προγράμματος παροχής δωρεάν θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης .

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι κάτοικοι της Η.Ν. Κάσου ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της ΜΚΟ HOPEgenesis κ. Στέφανο Χανδακά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της χορηγού εταιρείας EUROLIFE FFH Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου ότι μετά την Πάτμο και τα Άγραφα ξεκίνησαν οι ενέργειες για τη δημιουργία δημοτικού κέντρου απασχόλησης παιδιών και βρεφονηπιακού σταθμού και στην Η.Ν. Κάσο .

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε από την ομάδα εργασίας της HOPEgenesis επιτόπιος έλεγχος του προτεινόμενου κτιρίου για την στέγαση του δημοτικού κέντρου απασχόλησης παιδιών και βρεφονηπιακού σταθμού. Ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου αφού ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη και τα μέλη της ομάδας της ΜΚΟ HOPEgenesis και της χορηγού εταιρίας Eurolife FFH για την μέχρι σήμερα κοινωνική προσφορά τους στους κατοίκους του νησιού και για την πρόθεσή ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικού κέντρου απασχόλησης παιδιών και βρεφονηπιακού σταθμού στην Η.Ν. Κάσο , δεσμεύτηκε για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας από τις υπηρεσίες του Δήμου στην ομάδα εργασίας της HOPEgenesis για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση του έργου.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος εκτός από τον Πρόεδρο της HOPEgenesis κ. Στέφανο Χανδακά ,και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της χορηγού εταιρείας EUROLIFE FFH Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου , η Ελίνα Σμπώκου (Διευθύντρια HOPEgenesis), ο Νίκος Κακολύρης (Διευθυντής Επικοινωνίας EUROLIFE FFH – χορηγός), ο Νικόλαος Πετρογιάννης (Πλοίαρχος, Διευθυντής ΜΙΥΑ-ΝΝΑ, Πολεμικό Ναυτικό). Ο Γεώργιος Πατρίκιος (Αναπληρωτής Διευθυντής ΜΙΥΑ-ΝΝΑ, Πολεμικό Ναυτικό) η Κωνσταντίνα Γαϊτάνου (Πλοίαρχος, Συντονίστρια ΜΙΥΑ/ΝΝΑ Τομεάρχης Ειδικών Μονάδων ΝΝΑ, Πολεμικό Ναυτικό)η Έλενα Κτιστάκη (ΠΝ) και η Αλεξάνδρα Λέττη (ΠΝ).Εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν ο Δήμαρχος Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Περσελής ,ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας Δημήτρης Φραγκούλης , η Πρόεδρος του Δ.Σ Νικολέττα Σοφίλα και οι Δ.Σ Μανόλης Νικολάκης, Γιώργος Μηνακάς, Γιώργος Μιχ. Ζούλης και ο Μανόλης Γ. Βρετός.
Στην συνάντηση επίσης παρέστησαν οι ωφελούμενες του πρώτου κύκλου προγράμματος της HOPEgenesis στο οποίο ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου, εντάχθηκε τo 2018, και αφορούσε την εξολοκλήρου κάλυψη των εξόδων κύησης, τοκετού, μεταφοράς και διαμονής των εγκύων του νησιού στις δομές πραγματοποίησης εξετάσεων και τοκετού .


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist