«Τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην Κάρπαθο, ζήτησε ο Μάνος Κόνσολας – Θετικός ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας»

Written by on 03/02/2022

31 Views

Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Κάρπαθο, και τη μετεξέλιξή του σε Πυροσβεστικό Σταθμό, με ενίσχυση προσωπικού και υποδομών.
Το ζήτημα έθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος ήταν θετικός απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο και δεσμεύτηκε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.
Όπως τόνισε ο Μάνος Κόνσολας, η γεωγραφική θέση και ιδιαιτερότητα της Καρπάθου επιβάλλει την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο νησί, αφού στην απευκταία περίπτωση μιας μεγάλης πυρκαγιάς, θα απαιτήσει χρόνο η αποστολή αυξημένων δυνάμεων και ενισχύσεων στο νησί.
Η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην Κάρπαθο, είναι επιβεβλημένη από τις ίδιες τις συνθήκες, κάτι που έχει αντιληφθεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.
Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας αναφέρει:
«Θέλω να είμαι αποτελεσματικός και χρήσιμος για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες.
Η αναβάθμιση του κλιμακίου σε Πυροσβεστικό Σταθμό σημαίνει πολλά για το νησί και όλοι πλέον περιμένουμε να εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες ο Υπουργός».

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist