Στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Καρπάθου έγιναν παρεμβάσεις, τις οποίες, κατά καιρούς δημοσιοποιήσαμε με Δελτία Τύπου του Επαρχείου μας.

Written by on 04/02/2022

43 Views

Επιγραμματικά αναφέρουμε.Διαγράμμιση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, ιδιαίτερα στον άξονα Αεροδρόμιο-Όλυμπος-Διαφάνι.
Προσθήκη και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας.
Σήμανση Πληροφοριακών Πινακίδων
Καθαρισμός και διαμόρφωση Τριγωνικών Τάφρων επί του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου και κατασκευή υπενδεδυμένης τριγωνικής τάφρου και ασφαλτόστρωση στη θέση Κακιά Σκάλα.
Καθαρισμός και κοπή δέντρων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Σπόα-Μεσοχώρι-Σικέλαος (2 φορές).
Αποκατάσταση τεχνικού στη θέση Σικέλαος.
Συνεχής καθαρισμός των κατολισθήσεων στο κομμάτι του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Όλυμπος-Διαφάνι-Σπόα-Απέρι, ιδιαίτερα στις περιοχές Λιμενάρι και Διαφάνι.
Επίσκεψη Γεωλόγου και πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης.
Συνάντηση με το Σωματείο των TAXI, με τους οποίους συζητήθηκαν όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις και επισημάνθηκαν κάποιες ακόμα, απαραίτητες για την ασφάλεια των χρηστών του Οδικού Δικτύου.
Εκτός των παραπάνω ενημερώνουμε:
Εφαρμογή για πρώτη φορά τριετούς σύμβασης συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου (ύψους 4εκ €), η οποία έχει ήδη δημοπρατηθεί και αφορά στη συνεχή επιθεώρηση του οδικού δικτύου, συντήρηση, ασφαλτόστρωση τμημάτων επαρχιακού δικτύου – εργασίες αποκατάστασης στηθαίων, εργασίες αποκατάστασης τεχνικών οδών, εργασίες σήμανσης και ασφάλειας και εργασίες πρασίνου, με σκοπό την υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την συντήρηση αλλά και λειτουργία, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών του οδικού δικτύου Νήσου Καρπάθου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Μελέτες για την εκτέλεση έργων όπως κόμβος Σταματουλίτσας, Ηλεκτροφωτισμός Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, Λιμενάρι, Άδεια, κλπ.
Υπογραφή σύμβασης όμβριων υδάτων του Γ. Ν. Καρπάθου.
Έχει δημοπρατηθεί και η σύμβαση υπογράφεται εντός των ημερών για τον κόμβο του Γ. Ν. Καρπάθου.
Πολλές φορές στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο γίνονται παρεμβάσεις χωρίς να ζητηθεί η απαιτούμενη άδεια. Με συνεχή Δελτία Τύπου η Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου μας ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ, κλπ) ότι θα πρέπει να υποβάλλουν σχέδια ώστε να εκδοθεί η σχετική άδεια. Παρόλα αυτά, τα ανωτέρω δεν τηρούνται, με αποτέλεσμα η ΠΝΑΙ να επιβαρύνεται και να προσπαθεί να αποκαταστήσει κακοτεχνίες άλλων, δυστυχώς σε πάρα πολλά σημεία του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.
Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία για την οποιαδήποτε παρέμβαση στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, προκειμένου να διασφαλίζεται η χρήση του.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι σε περίοδο «πολέμου», που είναι η περίοδος της πανδημίας, που διανύουμε μέχρι και σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν παραιτήθηκε και με τις κατάλληλες κινήσεις του Περιφερειάρχη μας κου. Χατζημάρκου, υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα Οδικών Παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών.
Τέλος, να θυμίσουμε, ότι η Έπαρχος βρίσκεται καθημερινά στο Επαρχείο και το γραφείο της είναι πάντα ανοιχτό για όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους.

Καλλιόπη Νικολαΐδου
Έπαρχος Καρπάθου- Ηρωικής Νήσου Κάσου


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist