«Την ανάγκη αναβάθμισης του δημοτικού σταδίου Καρπάθου, αναδεικνύει ο Μάνος Κόνσολας»

Written by on 08/02/2022

31 Views

Παρέμβαση για την εγκατάσταση ελαστικού τάπητα στίβου στο δημοτικό στάδιο Καρπάθου από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι η βελτίωση των αθλητικών υποδομών στον νησιωτικό χώρο αποτελεί προτεραιότητα, αφού συνδέεται με τη ζωή και τη δραστηριότητα στα νησιά, αλλά και την κοινωνική ανάπτυξη.
Αναφερόμενος στην ανάγκη ανακατασκευής του ταρτάν του στίβου στο δημοτικό στάδιο Καρπάθου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, τονίζει ότι είναι ένα έργο που θα δώσει τη δυνατότητα στο νησί να φιλοξενήσει αγώνες στίβου μεγάλης εμβέλειας, όπως είναι οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου.
Ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στο νησί, αλλά και στην βελτίωση των συνθηκών άθλησης της νεολαίας.
Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε τη χρηματοδότηση του έργου, τονίζοντας ότι το κόστος του δεν είναι απαγορευτικό, ενώ αντίθετα το όφελος θα είναι πολλαπλάσιο.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κυρία Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Καρπάθου με την εγκατάσταση ελαστικού τάπητα»

Κυρία Υπουργέ,
Η βελτίωση των αθλητικών υποδομών στον νησιωτικό χώρο αποτελεί προτεραιότητα αφού συνδέεται με τη ζωή και τη δραστηριότητα στα νησιά, αλλά και την κοινωνική ανάπτυξη.
Στο δημοτικό στάδιο της Καρπάθου, αποτελεί καθοριστικής σημασίας έργο η ανακατασκευή του ταρτάν του στίβου με την εγκατάσταση ελαστικού τάπητα.
Είναι ένα έργο που θα δώσει τη δυνατότητα στο νησί να φιλοξενήσει αγώνες στίβου μεγάλης εμβέλειας, όπως είναι οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου.
Ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στο νησί αλλά και στην βελτίωση των συνθηκών άθλησης της νεολαίας.
Το Υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οφείλουν να δουν κατά προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο και να δρομολογήσουν τη χρηματοδότησή του, αφού το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.
Αντίθετα, το όφελος που θα προκύψει από την υλοποίηση αυτού του έργου θα είναι μεγάλης σημασίας για το νησί και το επίπεδο των αθλητικών του υποδομών, οι οποίες θα αναβαθμιστούν.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται η κυρία Υπουργός
1. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου Καρπάθου με την ανακατασκευή του ταρτάν του στίβου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist