ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ουσιαστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αν χρειαστεί πρέπει να δούμε και ένα νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών»

Written by on 11/02/2022

38 Views

«Η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, δεν είναι πλασματική όπως θέλουν να την παρουσιάσουν ορισμένοι.
Είναι πραγματική, αφού πρόκειται για μια νέα μείωση που μεσοσταθμικά φτάνει το 13% και για τους ιδιοκτήτες της μικρής ακίνητης περιουσίας, το ποσοστό αυτό αυξάνεται.
Οκτώ (8) στους δέκα (10) φορολογουμένους θα δώσουν μείωση του ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά τους», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα, επανέφερε την πρότασή του, για τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την ασφάλιση ακινήτων από φυσικές καταστροφές, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα μόνο το 16% του συνόλου των κατοικιών είναι ασφαλισμένες.
Επεσήμανε ότι η παροχή φορολογικών κινήτρων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για να ασφαλίσουν τα σπίτια, θα έχει και δημοσιονομικό όφελος από τα έσοδα που θα εισπράξει το δημόσιο από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και το φόρο στα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και τις δαπάνες που θα εξοικονομηθούν από την καταβολή αποζημιώσεων κάθε φορά.
Ο Μάνος Κόνσολας αναγνώρισε ότι οι ανατιμήσεις σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις υποχρεώσεις που συσσωρεύονται δημιουργούν νέα δεδομένα, που θα πρέπει να σταθμιστούν.
Αν χρειαστεί, όπως είπε, πρέπει να επανεξεταστεί και να βελτιωθεί το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, επισημαίνοντας ότι όταν υπάρχει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο ρυθμίσεων, οι πολίτες ανταποκρίνονται.
Ανέφερε ως παράδειγμα τα στοιχεία από τη ρύθμιση των 120 δόσεων τα οποία είναι θετικά, αφού μέσα στην πανδημία στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2020, εισπράχθηκαν 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τις παλιές οφειλές που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist