Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση για την γυναίκα στην Κάρπαθο.

Written by on 14/03/2022

63 Views


Στο κατάμεστο Μέγαρο Ευαγγελίστριας Πηγαδιών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν.Κάσου με αφορμή την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Στρατηγικής, Τουρισμού, Προγραμματισμού Δημοτικού Έργου και Επικοινωνίας Δήμου Καρπάθου Παραγυιός, ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων – Κοιμητηρίων Δήμου Καρπάθου Βασιλαράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέου, ο Πρόεδρος της κοινότητας Απερίου Παππάς, η πρόεδρος της κοινότητας Πυλών Καμαράτου, οι πρώην Δήμαρχοι Καρπάθου Ιωαννίδης και Λάμπρος, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, η πρόεδρος του Συλλόγου Ομόνοιας Απερίου, οι πρόεδροι και τα ΔΣ των τιμώμενων Συλλόγων Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας, Πυλών και Σπόων, και οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Γυναικών Μενετών και Μεσοχωριού.


Σύντομους χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Κόνσολας, Υψηλάντης, Ιατρίδη και Παπάς.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου, αναφέρθηκε στη θέση της γυναίκας σήμερα, στους πολλαπλούς της ρόλους και στην ανάγκη να τους εκπληρώνει όλους με επιτυχία. Στην συνέχεια τόνισε τις δράσεις της ΠΝΑΙ και συγκεκριμένα του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, μέλημα του οποίου είναι η γυναίκα που γαλουχεί τη ζωή να νοιώθει ασφάλεια και να έχει στη διάθεσή της τα εργαλεία εκείνα που θα βοηθήσουν την καθημερινότητά της και την επαγγελματική της ζωή. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί Συμβουλευτικά Κέντρα, επίσης τον Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στη Ρόδο, καλύπτοντας το σύνολο των λειτουργικών τους δαπανών, τη λειτουργία νέων βρεφικών και παιδικών σταθμών, τη δημιουργία κέντρου ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων με Προγραμματικές Συμβάσεις με τους Δήμους, τη στήριξη της οικογένειας με voucher για παιδικούς σταθμούς κ.α.
Το χαιρετισμό της έκλεισε με μια φράση από τη Λυσιστράτη: «Γεννήθηκα γυναίκα, μη με μισείτε όμως γι’ αυτό, αν οδηγήσω στο καλύτερο την τωρινή κατάσταση». Γιατί, σημασία δεν έχει αν είσαι γυναίκα ή άνδρας, αλλά αν είσαι καλός και χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία. Σημασία έχει να προσφέρεις όσο μπορείς με τις γνώσεις, την έμπνευση, τη δημιουργικότητά σου. Να βάλεις το δικό σου λιθαράκι για να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος. Ο Αριστοφάνης φαίνεται αυτό να το είχε καλά καταλάβει. Εμείς;»
Κεντρική ομιλήτρια δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την Σοφία Παράσχου-Χατζηδημητρίου, μία Καρπαθιά με επιτυχημένη πορεία ως Φιλόλογος, ως Σχολική Σύμβουλος, ως Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και ως Συγγραφέας παιδικών βιβλίων με σπουδαίες διακρίσεις. Πλούτισε την εκδήλωσή με την γλυκύτητα του λόγου της, την ευγενική της παρουσία, με τον καταρτισμένο επιστημονικά λόγο της, ποτισμένος με παιδικές αναμνήσεις, βιώματα της ίδιας από τον γενέθλιο τόπο της, από την ίδια την Καρπαθιά μητέρα της, τα αδέλφια της…

Ένας λόγος πλημμυρισμένος συναισθήματα, που καθήλωσε ολοκληρωτικά το ακροατήριο.
Την γιορτή πλαισίωσαν, η Μαρία Λάμπρου, Φαρμακοποιός, η οποία παρουσίασε τη ζωή και την επιτυχημένη πορεία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, μέχρι την εκλογή της στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας, της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας και η Βασιλεία Βασιλαράκη, Φιλόλογος, που παρουσίασε την Μελίνα Μερκούρη, τη γυναίκα που διακρίθηκε για την προσφορά της στον πολιτισμό. Η Καλλιόπη Ιωαννίδου, Διευθύντρια του 2 Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου, παρουσίασε την Κυρά της Ρω, η οποία έμεινε γνωστή στη συνείδηση μας γιατί επί 40 σχεδόν χρόνια, ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου. Άξια, επίσης, η Δήμητρα Διαβολίτση, στις εκφωνήσεις και στην παρουσίαση συνολικά της εκδήλωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διοργανώθηκε από επίσημο φορά γιορτή αφιερωμένη στη Γυναίκα. Στόχος μας είναι να γίνει θεσμός στην κοινωνία της Επαρχίας μας και κάθε χρόνο να γιορτάζεται με την μεγαλοπρέπεια που της αξίζει!

Το Γραφείο Τύπου


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist