Πρόταση Μίκας Ιατρίδη για την ενίσχυση της Β΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Written by on 18/03/2022

33 Views

Την ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό της Β΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου μετέφερε η Μίκα Ιατρίδη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ύστερα από τη συνάντηση που πραγματοποίησε με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου, στο γραφείο της στη Ρόδο.

Ειδικότερα, η Βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει ότι με δεδομένη την αύξηση του αριθμού των τουριστών που αναμένεται για φέτος, είναι απαραίτητη η ενίσχυση με προσωπικό του Α.Τ. Αερολιμένα Κω, τόσο με αποσπάσεις, όσο και με τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, με δεδομένο ότι οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται περίπου στο 1/3 των συνολικών οργανικών θέσεων, δηλαδή επί του συνόλου των 348 οργανικών θέσεων οι 107 είναι κενές.

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημειώνει ακόμα ότι η ενίσχυση με προσωπικό της Β΄ Διεύθυνσης είναι απαραίτητη, διότι διαχειρίζεται τέσσερα σημεία Εισόδου-Διαβατηριακού Ελέγχου στους λιμένες Κω, Καλύμνου, Λέρου και Πάτμου και για τα οποία εκτιμάται ότι είναι απαραίτητη η στελέχωσή τους με 41 αστυνομικούς.

Στην επικοινωνία της με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το συγκεκριμένο θέμα, η Βουλευτής Δωδεκανήσου παρέθεσε και συγκεκριμένους πίνακες εισερχόμενων επιβατών του Αεροδρομίου Κω, από τους οποίους προκύπτει ο όγκος των διακινούμενων τουριστών και επισημαίνει ότι η ενίσχυση της Διεύθυνσης μόνο θετικά σχόλια θα φέρει από τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και θα δημιουργήσει θετικότερη εικόνα για το νησί της Κω και τα Δωδεκάνησα στο σύνολό τους.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist