Ιωάννης Παππάς: Νέα μέτρα στήριξης από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Written by on 06/04/2022

51 Views

Νέα μέτρα στήριξης, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τα οποία αφορούν την ελάφρυνση των πολιτών και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζεται η επιδότηση ρεύματος, με τη μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KWh ανά μήνα, να αυξάνεται τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο από 40 έως 72 ευρώ. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η μέση μηνιαία ενίσχυση από 53 ευρώ τον Μάρτιο αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο. Για τα μη Οικιακά Τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις) η μοναδιαία επιδότηση διπλασιάζεται τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο και διαμορφώνεται σε 130 ευρώ ανά MWh για όλη τη μηνιαία κατανάλωση. Για επαγγελματικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35 kVA και για όλα τα αρτοποιεία, η συνολική μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται σε 230 ευρώ ανά MWh και θα ισχύσει αναδρομικά και για την κατανάλωση του πρώτου τριμήνου 2022. Επίσης, συνεχίζει να ισχύει η στήριξη του περιορισμού για το αυξημένο κόστος φυσικού αερίου, ενώ άμεσα ξεκινά οριζόντια μείωση κατά 15 λεπτά στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.
Ο κλάδος των ταξί, θα ενισχυθεί στα μέσα Απριλίου με έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ, ενώ επίσης στα μέσα Απριλίου, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η ψηφιακή κάρτα για την επιδότηση της βενζίνης. 22 λεπτά στην ηπειρωτική χώρα και 28 λεπτά στα νησιά μας ανά λίτρο. Ακόμα, θα δοθούν 5 ευρώ επιπλέον, σε όσους χρησιμοποιήσουν την κάρτα για να λάβουν τα χρήματα , αντί τραπεζικού λογαριασμού.
Μέχρι τις 21 Απριλίου θα δοθεί έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ σε 900.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης σε 250.000 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα δοθεί τον Απρίλιο διπλή δόση ενώ οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα έχουν μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος. Μέχρι τις 15 Απριλίου, οι κτηνοτρόφοι θα πληρωθούν το 2% του τζίρου του 2021.
Επίσης, και για φέτος αναστέλλεται το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, όπως επίσης και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.
Επιπλέον, θα υπάρξει επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για όλη την χρονιά, από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2022. Όπως επίσης και επιδότηση 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Και αυτά μαζί με τη μείωση του Φ.Π.Α. των ζωοτροφών και των λιπασμάτων στο 6%.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist