Στην Κάρπαθο υλοποιήθηκε από την ΕΥ.Θ.ΥΤΑ. Ρόδου, σε συνεργασία με το Επαρχείο Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου και το ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου, στις 14 και 15 Απριλίου 2022, στα Γυμνάσια και Λύκεια εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την «Οδική Ασφάλεια»

Written by on 15/04/2022

38 Views

Στην Κάρπαθο υλοποιήθηκε από την ΕΥ.Θ.ΥΤΑ. Ρόδου, σε συνεργασία με το Επαρχείο Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου και το ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου, στις 14 και 15 Απριλίου 2022, στα Γυμνάσια και Λύκεια εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την «Οδική Ασφάλεια», και αντιπροσωπεία του σωματείου με επικεφαλής την πρόεδρο κα Ελένη Καρύδη και εθελόντριες, επισκέφτηκαν τις σχολικές μονάδες.
Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σποτ και διαφάνειες σχετικά με την Οδική Ασφάλεια. Παράλληλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να εκφράσουν τη γνώμη και τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με το θέμα.
Μίλησαν για την οδική ασφάλεια, το κράνος, τα αίτια των τροχαίων, τη ταχύτητα, το αλκοόλ, το κινητό, κλπ. Στο τέλος οι μαθητές πήραν μέρος στο διαδραστικό πρόγραμμα με τα γυαλιά προσομείωσης μέθης.
Η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου παραβρέθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΓΕΛ Απερίου. Παρακολούθησε την ομιλία της κας Καρύδη, η οποία ήταν κατατοπιστική και λόγω της προσωπικής της εμπειρίας, κατάφερε να μεταφέρει σε όλους πόσο σημαντική είναι η παιδεία που πρέπει να μας χαρακτηρίζει είτε σαν οδηγούς είτε σαν πεζούς.
Το απόγευμα της 14ης Απριλίου, η κα Καρύδη μαζί με τις εθελόντριες και πολλούς μαθητές, μοίρασαν στον παραλιακό δρόμο των Πηγαδίων, έντυπο υλικό με συμβουλές οδικής ασφάλειας και ατομικά αλκοτέστ. Επισήμαναν και πάλι πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια, το κράνος, η ζώνη και η χαμηλή ταχύτητα!
Το πρωί της ίδιας ημέρας η Έπαρχος Καρπάθου-Η. Ν. Κάσου συναντήθηκε με την κα Ελένη Καρύδη και τις εθελόντριες στο γραφείο της. Σε ένα πολύ φιλικό κλίμα συζήτησαν τους λόγους δημιουργίας της ΕΥ.Θ.ΥΤΑ., την σημαντικότητα εκπαίδευσης γονιών και παιδιών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, αλλά και την ανάγκη υποστήριξης των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων (νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών).
Η Έπαρχος δήλωσε ότι θα στηρίζει τις δράσεις της ΕΥ.Θ.ΥΤΑ. και υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία ώστε να πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις και στα υπόλοιπα σχολεία της Επαρχίας μας.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist