Ο Δήμος Χάλκης ενημερώνει οτι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 15 Απριλίου 2022, το Ελληνικό Hackathon (εργαστήριο ιδεών με στόχο την προετοιμασία της πιλοτικής εφαρμογής) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «DECIDO»

Written by on 19/04/2022

39 Views

Ο Δήμος Χάλκης ενημερώνει οτι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 15 Απριλίου 2022, το Ελληνικό Hackathon (εργαστήριο ιδεών με στόχο την προετοιμασία της πιλοτικής εφαρμογής) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «DECIDO», από το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Δήμο Χάλκης.

Το DECIDO είναι ένα Ευρωπαϊκό Έργο που έχει σκοπό να μελετήσει τη συμβολή της ψηφιακής τεχνολογίας και της συμμετοχής των πολιτών στην παραγωγή πολιτικών και γενικότερα στη λήψη αποφάσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διάρκεια του έργου, θα πραγματοποιηθούν 4 πιλοτικές εφαρμογές: στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Φιλανδία και την Ελλάδα.
Η ελληνική πιλοτική εφαρμογή θα λάβει χώρα στο νησί της Χάλκης και θα εξετάσει την προετοιμασία μιας πολιτικής αντιμετώπισης των απότομων διακοπών ρεύματος.

Υπεύθυνη για το συντονισμό της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η Project Manager του έργου, κα Αρλίντα Λιγκάταϊ, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν απο την πλευρά του Δήμου Χάλκης, ο Δήμαρχος κ. Ευαγγελος Φραγκάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ρουσσάκης μαζί με τα μέλη της ομάδας εργασίας του DECIDO από τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και το ΕΜΠ.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη εισαγωγή σχετικά με το πρόγραμμα, ώστε να γίνουν κατανοητοί οι στόχοι και το όραμα του DECIDO.

Στη συνέχεια, τέθηκαν διάφορες ερωτήσεις προς τους συμμετέχοντες, οι οποίες συνέβαλαν στην κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων του Δήμου Χάλκης και στο σχεδιασμό της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος.

Υπεύθυνος του προγράμματος απο την πλευρά του Δήμου Χάλκης είναι ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οικονομικής και Τοπικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλειος Ρουσσάκης, ο οποίος εξήγησε στην ομάδα εργασίας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ανέφερε τα σημαντικά προβλήματα που πηγάζουν από τις διακοπές ρεύματος και έθεσε τους δικούς του προβληματισμούς σχετικά με το έργο και πρότεινε ρεαλιστικές λύσεις στα πλαίσια της συνεργασίας.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist