«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Καρπάθου»

Written by on 25/07/2022

39 Views

«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Καρπάθου»

Με παρέμβασή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Καρπάθου, επισημαίνοντας ότι στελέχωση των δομών του Λιμενικού Σώματος στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Κάρπαθος, συνιστά ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία και με δεδομένο ότι η Κάρπαθος, πέρα από το ισχυρό γεωπολιτικό της αποτύπωμα, αποτελεί και σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι από τις 41 οργανικές θέσεις στο Λιμεναρχείο Καρπάθου έχουν καλυφθεί μόνο οι 17, γεγονός που αποδεικνύει τον υψηλό δείκτη υποστελέχωσης.
Ο κ. Κόνσολας τονίζει, επίσης, την έλλειψη μηχανικού, μια ειδικότητα απαραίτητη για τα πλωτά σκάφη, που πρέπει να καλυφθεί άμεσα.
Παράλληλα, αναφέρεται και στο κτιριακό πρόβλημα, αφού το κτίριο που στεγάζει το Λιμεναρχείο Καρπάθου χρήζει άμεσης ανάγκης επισκευών για τις οποίες έχει ήδη εγκριθεί μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 80 χιλιάδων ευρώ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού στο Λιμεναρχείο Καρπάθου»

Κύριε Υπουργέ,

Η στελέχωση των δομών του Λιμενικού Σώματος στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Κάρπαθος, συνιστά ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία.
Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Κάρπαθος, πέρα από το ισχυρό γεωπολιτικό της αποτύπωμα, αποτελεί και σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Το Λιμεναρχείο Καρπάθου χαρακτηρίζεται από έναν υψηλό δείκτη υποστελέχωσης αφού από τις 41 οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί μόνο οι 17.
Επιπρόσθετα, υπάρχει έλλειψη μηχανικού, μια ειδικότητα απαραίτητη για τα πλωτά σκάφη, που πρέπει να καλυφθεί άμεσα.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο, εντάσσεται και το κτιριακό, αφού το κτίριο που στεγάζει το Λιμεναρχείο Καρπάθου χρήζει άμεσης ανάγκης επισκευών για τις οποίες έχει ήδη εγκριθεί μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 80 χιλιάδων ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist