ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΘΟΥΣ “ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΜΑΗ : “ΚΩΔΙΚΟΣ ΓΚΑΝΤΕΡ, Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”.

Written by on 08/08/2022

29 Views


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΘΟΥΣ “ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΜΑΗ : “ΚΩΔΙΚΟΣ ΓΚΑΝΤΕΡ, Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”.

Φίλες και φίλοι,

Θέλω καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειάρχη Κ. Χατζημάρκου στην αποψινή εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Φωτεινής Τομαή : Κωδικός ΓΚΑΝΤΕΡ .Ο άνδρας που σημάδεψε τον πόλεμο, για τον αείμνηστο Αλέξανδρο Γεωργιάδη.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την κ. Τομαή για τη συγγραφή του βιβλίου που τιμά τη ζωή και το έργο μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας , όπως ήταν ο Αλέκος… ο Αμερικάνος.

Φίλες και φίλοι…

Τι άλλο λοιπόν παρά τιμή και δέος μπορεί να αισθάνεται κανείς με το να βρίσκεται στην αποψινή σας εκδήλωση;
Τι άλλο παρά τιμή και δέος μπορεί να αισθάνεται κανείς, αναλογιζόμενος τον υπέροχο ήρωα …το φτωχόπαιδο απ’ την Κάρπαθο, με τη γνήσια ελληνική ψυχή , που διακινδύνεψε τη ζωή του και σημάδεψε το τέλος του πολέμου;
Στο βιβλίο της, η κ. Τομαή μας φέρνει σε επαφή με ένα πρόσωπο μυθιστορηματικό ,όπως είπε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος , θα μπορούσε από μόνος του ,να είναι η βάση για μια νέα σειρά στο ΝΕΤΦΛΙΞ.
Η συγγραφέας, πρέσβης και εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματικά ενδιέτριψε ,διεισδύοντας σε βάθος στα στοιχεία που είχε ενώπιον της χωρίς φόβο αλλά με πάθος για να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ζωής ενός ήρωα που οργάνωσε έναν
‘’ Άγνωστο Γοργοπόταμο’’.
Ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης στο βιβλίο της κ. Τομαή ,πιστεύω ότι παρουσιάζεται σαν πρότυπο και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για νέους του σήμερα, μα και του αύριο.
Αναδεικνύει πέρα απ ‘τον ίδιο τον πρωταγωνιστή και τον ρόλο των Ελλήνων παγκόσμια ,ένα ντοκουμέντο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα.
Ένα βιβλίο στο οποίο ψάχνοντας κανείς μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακαλύψει αθησαύριστα ντοκουμέντα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, για τη συγκεκριμένη περίοδο στην οποία αναφέρεται.
Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσω τις εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών και είμαι πεπεισμένη ότι απ ‘το τριήμερο των εκδηλώσεων μόνο κερδισμένοι μπορούμε να είμαστε.
‘’Φωτεινό παράδειγμα ανδρείας και αυταπάρνησης μίας ναι μεν ταπεινής αλλά εξέχουσας προσωπικότητας.’’
Σας ευχαριστώ.
Έπαρχος Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου

Καλλιόπη Νικολαϊδου


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist