Γιώργος Ν. Κανακης. Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι, σας ευχαριστώ για την αθρόα προσέλευσή σας στην παρουσίαση του βιβλίου μου, “Κωσταντής” έμμετρες θεατρικές αναφορές από την παραδοσιακή ζωή της Όλυμπου Καρπάθου, στο τοπικό ιδίωμα

Written by on 13/08/2022

34 Views

 

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι, σας ευχαριστώ για την αθρόα προσέλευσή σας στην παρουσίαση του βιβλίου μου, “Κωσταντής” έμμετρες θεατρικές αναφορές από την παραδοσιακή ζωή της Όλυμπου Καρπάθου, στο τοπικό ιδίωμα. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μεγάρου Ολύμπου Καρπάθου, με τον πλούσιο διάκοσμο από εργόχειρα-έργα τέχνης, αλλά και φωτογραφίες από παλαιότερες εποχές, οι εξαιρετικές ομιλίες των κεντρικών ομιλητών αναδείχτηκαν υπέροχα! Για δυόμισι ώρες σε απόλυτη ησυχία, ο Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, η Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Heidelberg Γερμανίας, κ. Σοφία Κανάκη-Πρωτόπαπα και η Εκπαιδευτικός-Λαογράφος, Ευμορφία Διακογεωργίου, παρουσίασαν και ανέλυσαν όλες τις πτυχές του έργου.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους κεντρικούς ομιλητές, αλλά και όσους πήραν τον λόγο και χαιρέτησαν τη βραδιά.
Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Αδελφότητάς μας, κ. Γιώργος Ν. Διακογρωργίου, τόσο για τον συντονισμό της εκδήλωσης, αλλά και για το μοίρασμα της όλης προσπάθειας για να φτάσει ο «Κωσταντής» μέχρι εδώ. Ευχαριστώ επίσης την κ. Μαρία Κοντονικόλα-Τσαμπανάκη, την κ. Μαρίνα Διακογεωργίου-Πρεάρη, τον Βαστίλη Γ. Πρεάρη , τον Γιάννη Γ. Πρεάρη, για τη βοήθειά τους.
Την Σοφία Λογοθέτη-Κανάκη, για τον καρπάθικο μπακλαβά, την Ντίνα Πύργου, για τα νερά.

Ο Κωσταντής, ήρθε στον τόπο του, ήρθε στο οικείο του περιβάλλον για να μιλήσει με το ηχόχρωμα της μητρικής του γλώσσας, να δει μάτια αγαπημένα, να χαθεί σε αγκαλιές ζεστές, να ποτιστούν τα στήθη του με το δάκρυ της χαράς.

Με αυτές τις σκέψεις στάθηκα καταμεσής του Σελλαΐου με τον απόηχο της βραδιάς και με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο να λάμπει μέσα στα σύννεφα του μπονέντη πάνω από την Όλυμπο.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist