Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς στην Η.Ν. Κάσου.

Written by on 13/09/2022

40 Views

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς στην Η.Ν. Κάσου

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με χαμόγελο από τα παιδιά σ’ όλες τις σχολικές μονάδες της Η.Ν. Κάσου.
Φέτος για πρώτη φορά δεν υπήρχαν κενά εκπαιδευτικών ούτε στα νηπιαγωγεία, το δημοτικό αλλά και στο γυμνάσιο και τις Λ.Τ του νησιού.
Όλοι οι αγιασμοί ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από το νηπιαγωγείο στο Αρβανιτοχώρι, στο νηπιαγωγείο της Αγίας Μαρίνας, στο Δημοτικό και ολοκληρώθηκαν στο Γυμνάσιο + Λ.Τ.
Στους αγιασμούς παρέστησαν ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, η Πρόεδρος του Δ.Σ Νικολέττα Σοφίλα, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Περσελής και Γιάννης Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Γ.Βρετός και Ντίνος Ζαχάρης.
Ο Δήμαρχος μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η στήριξη και η υποστήριξη της παιδείας στον τόπο μας, αποτελεί από την πρώτη μέρα προτεραιότητα μας, γιατί τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του νησιού μας.
Η μόρφωση αποτελεί την καλύτερη προίκα που μπορούμε να αφήσουμε σ’ αυτά και όχι η κινητή η ακίνητη περιουσία μας.
Προχωράμε στο εγγύς μέλλον στη δημιουργία ενιαίου δημοτικού σχολείου, ενώ παράλληλα συντηρούμε τις υπάρχουσες εκπαιδευτικές υποδομές.
Ο Δήμος μας μεριμνά για την μεταφορά των μαθητών και σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές προβαίνει σ΄ όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις για να γίνουν οι μονάδες λειτουργικότερες προς όφελος των μαθητών.
Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα ότι δεν υπάρχουν κενά που έχουν σχέση με το διδακτικό προσωπικό σε καμία από τις σχολικές μας μονάδες.
Καλή σχολική χρονιά σ’ όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist