ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αυξημένα κίνητρα για γιατρούς του ΕΣΥ σε Ρόδο, Αρχάγγελο και Έμπωνα – Λύση στο πρόβλημα του προσωπικού γιατρού στα μικρά νησιά του Αιγαίου»

Written by on 30/09/2022

54 Views

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αυξημένα κίνητρα για γιατρούς του ΕΣΥ σε Ρόδο, Αρχάγγελο και Έμπωνα – Λύση στο πρόβλημα του προσωπικού γιατρού στα μικρά νησιά του Αιγαίου»

 

Απόλυτα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, την ένταξη της Ρόδου, του Αρχάγγελου και του Έμπωνα στη Ρόδο στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ κατηγορίας του Προεδρικού Διατάγματος 131/1987, σε ό, τι αφορά στις δομές δημόσιας υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι ενισχύονται και αυξάνονται τα κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε αυτές τις περιοχές.

Παράλληλα, υπενθύμισε στον Υπουργό Υγείας, τη δέσμευσή του στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για μία θεσμική παρέμβαση, που θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί με μια νέα οπτική το ζήτημα των κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετήσουν σε δομές υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ουσιαστικά, δηλαδή, με νέα δέσμη οικονομικών, φορολογικών, βαθμολογικών και μισθολογικών κινήτρων.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών του Αιγαίου, που δεν μπορούν να εγγραφούν στο σύστημα για τον προσωπικό γιατρό γιατί αυτά τα νησιά δεν έχουν γιατρούς.

Ο κ. Κόνσολας πρότεινε να μπορούν  οι κάτοικοι αυτών των μικρών νησιών να εγγραφούν στο σύστημα μέσω των αγροτικών ιατρείων ή των πολυιατρείων που υπάρχουν σε αυτά τα νησιά, χωρίς να δηλώνεται όνομα γιατρού, αφού είναι δεδομένες οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Ζήτησε, μάλιστα, να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία από το Υπουργείο προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist