το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θέλουμε να διαμηνύσουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ανεχθούμε να βρισκόμαστε συνεχώς σε συνθήκες αβεβαιότητας και σε αχαρτοχράφητα νερά.

Written by on 23/10/2022

39 Views

 

Μετά την δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε με την άγονη έκβαση του διαγωνισμού, καθώς καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον στον ανοικτό διαγωνισμό τον οποίο πραγματοποίησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θέλουμε να διαμηνύσουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ανεχθούμε να βρισκόμαστε συνεχώς σε συνθήκες αβεβαιότητας και σε αχαρτοχράφητα νερά.
Εδώ και πολλά χρόνια αναμένουμε την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού μας, ώστε επιτέλους να έχουμε τις ίδιες παροχές με τους υπόλοιπους νησιώτες.
Δυστυχώς, ενώ υπήρξε η ελπίδα ότι με τη γενναία αύξηση που κατόπιν προσπαθειών δύο ετών ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας επιτέλους θα ικανοποιηθεί το αίτημα για αναβάθμιση της δια θαλάσσης συγκοινωνίας της Καρπάθου κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.
Καλούμε την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλακιωτάκη καθώς και τον συντοπίτη μας Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να αποδοθεί αυτό που οι ίδιοι υποσχέθηκαν στο ακριτικό μας νησί!
Είναι αδιανόητο θεωρητικά να υπάρχει η πολιτική βούληση για την ικανοποίηση του αιτήματος μας αυτού η οποία όμως να μην γίνεται πράξη.
Οι ναυτιλιακές εταιρείες, επίσης, που δραστηριοποιούνται στα νησιά θα πρέπει να δείξουν επιτέλους την απαραίτητη ευαισθησία για τους κατοίκους των νησιών αυτών.
Είναι οι κάτοικοι αυτοί που με την παρουσία τους και την επιχειρηματική τους δράση στα ακριτικά νησιά δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να υπάρχει το θαύμα του Ελληνικού τουρισμού.
Δεν είναι αποδεκτό οι εταιρείες αυτές να καρπώνονται τα οφέλη των επιδοτήσεων και της αυξημένης καλοκαιρινής κίνησης δημιουργώντας κέρδη και να μην αποδίδουν στους νησιώτες αδιάλειπτα αξιοπρεπείς και σύγχρονες υπηρεσίες μεταφορών.
Δεν είναι ανεκτό να υπάρχουν υπαναχωρήσεις και παλινωδίες οι οποίες δημιουργούν ανασφάλεια, πικρία και οργή στους Καρπαθίους εξαιτίας οφειλόμενων ποσών παρελθόντων ετών.
Δεν περιποιεί τιμή για κανέναν!
Απαιτούμε, στο συντομότερο δυνατό διάστημα η πολιτική ηγεσία να βρει τρόπο ώστε να σταματήσει το “παιχνίδι” το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή εις βάρος μας.
Απαιτούμε να γίνει πράξη η Κυβερνητική υπόσχεση για την δρομολόγηση πλοίου Β κατηγορίας που θα εξυπηρετεί την γραμμή της Κασοκαρπαθίας από εδώ και στο εξής.
Σε αντίθετη περίπτωση, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα εισέλθει σαν έκτακτο στην προσεχή συνεδρίαση θα υπάρξει δυναμική αντίδραση με μπροστάρη τον Δήμο Καρπάθου και τη συμμετοχή του σύνολο των φορέων και των Καρπαθιακών σωματείων.

Κάρπαθος 22 Οκτωβρίου 2022
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist