«Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για θέματα της Δωδεκανήσου»

Written by on 03/11/2022

26 Views

«Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για θέματα της Δωδεκανήσου»

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αντικείμενο τρία σοβαρά ζητήματα που αφορούν στα Δωδεκάνησα.
Το πρώτο σχετίζεται με το ζήτημα που είχε αναδείξει ο Μάνος Κόνσολας εγκαίρως (και συγκεκριμένα από τις 31 Ιουλίου), προκειμένου να παραταθεί η προθεσμία έκδοσης οικοδομικών αδειών σε οικόπεδα, εκτός σχεδίου, μικρότερα των 4 στρεμμάτων.
Ο κ. Κόνσολας επανέφερε την πρότασή του, τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένο να δοθεί παράταση για να μην απαξιωθεί η μικρή ακίνητη περιουσία των πολιτών: «Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει την αγωνία όλων αυτών των ανθρώπων, αλλά και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα φορέων και να ανακοινώσει μια μικρή χρονική παράταση για την έκδοση αδειών πριν το Δεκέμβριο».
Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο Μάνος Κόνσολας αφορά στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι με δεδομένο ότι η ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου θα έχει ολοκληρωθεί το 2029, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΑΔΜΗΕ, θα πρέπει οι τουριστικές επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ανανεώσιμες πηγές παραγωγής ενέργειας και να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, κάτι που σήμερα δεν μπορεί να γίνει, αφού οι τουριστικές επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα δεν μπορούν να αναπτύξουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς.
Το τρίτο ζήτημα που έθεσε ο Μάνος Κόνσολας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετίζεται με τη μείωση κατά 5MW της ισχύος για την εγκατάσταση Φ/Β στη Ρόδο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.
Ο κ. Κόνσολας ζήτησε να υπάρξει άμεση παρέμβαση από το Υπουργείο αφού με την εξέλιξη αυτή, νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Ρόδο δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σύστημα διασυνδεδεμένο στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να μειωθούν οι λογαριασμοί κατανάλωσης ενέργειας μέσω του συμψηφισμού.
Πρακτικά, δηλαδή, νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε πρόγραμμα επιδότησης μέσω παραγωγής ενέργειας από Φ/Β και με αυτό το τρόπο να μειώσουν τις χρεώσεις στους λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist