Ντίνος Κωσταντινιδης αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή η ανάθεση της προεδρίας και της διοργάνωσης του 15ου Παγκοσμίου Συνεδρίου του CRSA που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2024.

Written by on 13/12/2022

44 Views

Μέγιστη τιμή επεφύλαξε σε μένα το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, CRSA, Clinical Robotic Surgical Association, με έδρα το Σικάγο, που στα πλαίσια του 13ου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής, XIII CRSA WORLDWIDE CONGRESS με θέμα “Hot Topics and Controversies in Robotic Surgery”, με εξέλεξε παμψηφεί νεοεισερχόμενο πρόεδρο για το 2023 – 2024!

Το συνέδριο “13th CRSA Worldwide Congress of Robotic Surgery”, που διεξήχθη στη Ρώμη 8-10 Δεκεμβρίου, 2022, παρακολούθησαν πολλές εκατοντάδες κορυφαίων χειρουργών ρομποτικής από όλη την υφήλιο.

Οι συνεργάτες μου, έδωσαν τρεις πρωτοποριακές διαλέξεις υπό μορφή video:

1. Robotic transabdominal approach of large adrenal masses (>5cm)
Fotios Antonakopoulos, Michael Konstantinidis, Argyrios Ioannidis, Panagiotis Athanasopoulos, Marinos Makris, Vasileios Mentonis, Konstantinos Konstantinidis

2. Robotic Repair of Large Hiatal Hernia with Toupet Fundoplication and Mesh placement
Argyrios Ioannidis, Michael Konstantinidis, Fotios Antonakopoulos, Marinos Makris, Panagiotis Athanasopoulos, Vasileios Mentonis, Konstantinos Konstantinidis

3. Robotic Excision of Metastatic Melanoma to the Mesentery
Vasileios Mentonis, Argyrios Ioannidis, Michael Konstantinidis, Fotios Antonakopoulos, Panagiotis Athanasopoulos, Marinos Makris, Konstantinos Konstantinidis

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, μου είχε ανατεθεί η προεδρία και ο συντονισμός της ζωντανής αναμετάδοσης ρομποτικών επεμβάσεων, που είχαν απόλυτη επιτυχία. Επίσης, προήδρευσα της στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Ρομποτική χειρουργική παχέος εντέρου και ορθού».

Τέλος, αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή η ανάθεση της προεδρίας και της διοργάνωσης του 15ου Παγκοσμίου Συνεδρίου του CRSA που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2024.

Είμαι σίγουρος ότι η φιλοξενία μιας τέτοιας διοργάνωσης, παγκόσμιου βεληνεκούς, στη χώρα μας, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, πως βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων στη ρομποτική χειρουργική.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist