Η μαγευτική Όλυμπος Καρπάθου από ψηλά, σε ένα εντυπωσιακό εννιάλεπτο βίντεο.

Written by on 26/01/2023

47 Views

Η μαγευτική Όλυμπος Καρπάθου από ψηλά, σε ένα εντυπωσιακό εννιάλεπτο βίντεο!

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με πανοραμικές λήψεις από την Όλυμπο της Καρπάθου, δημιούργησε ο κ. Γιάννης Νταής, το οποίο παρουσιάζει σήμερα ο realvoice995.gr.

Ο κ. Νταής μιλώντας στον «RV», αναφέρθηκε τόσο στην παράδοση της οικογένειάς του στην φωτογραφία, την οποία συνεχίζει και ο ίδιος, όσο και στους απόδημους Ολυμπίτες, όπως και εκείνος άλλωστε που ζει και εργάζεται στη Ρόδο, για τους οποίους ήθελε να δημιουργήσει ένα νοσταλγικό μίνι «φιλμάκι», για να μπορούν να ταξιδέψουν έστω και νοερά πίσω στον τόπο καταγωγής τους!

«Στην οικογένειά μου έχουμε μεγάλη παράδοση στην φωτογραφία. Ο παππούς μου ήταν ένας από τους φωτογράφους του χωριού. Αυτή η παράδοση συνεχίστηκε και από τον πατέρα μου που δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, ο οποίος άφησε ένα τεράστιο αρχείο καταγραφών από το 1975 και έπειτα. Τόσο σε φωτογραφίες, όσο και σε ηχογραφήσεις από γλέντια της Ολύμπου. Έτσι λοιπόν φρόντισε ενώ ήμουν μικρός να μου δώσει μια φωτογραφική στα χέρια…», εξήγησε αρχικά ο Γιάννης Νταής.

Ποιο ήταν όμως το έναυσμα για να δημιουργήσει το συγκεκριμένο εννιάλεπτο βίντεο: «Μόλις αγόρασα το drone, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι ήθελα να τραβήξω το χωριό μου την Όλυμπο» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας πως «τον περασμένο Νοέμβριο επισκέφθηκα το νησί με αφορμή τα ξακουστά πανηγύρια που διοργανώνονται εκεί και τράβηξα τα πλάνα για να δημιουργήσω το συγκεκριμένο βίντεο».

Όπως είναι γνωστό η Όλυμπος που βρίσκεται στην βόρεια ορεινή Κάρπαθο, μαστίζεται εδώ και δεκαετίες από τη μετανάστευση, αφού οι κάτοικοι του μετακομίζουν στα αστικά κέντρα για μια καλύτερη ζωή ή ακόμη και στο εξωτερικό και ο τόπος χρόνο με τον χρόνο ερημώνει.

Ως εκ τούτου είναι φυσικό η νοσταλγία των Ολυμπιτών για τον τόπο τους να είναι μεγάλη. Γι’ αυτό και ο κ. Νταής υπογραμμίζει ότι «ήθελα να μπαίνουν οι χωριανοί όπου κι αν βρίσκονται και να βλέπουν αυτό το βίντεο. Να αισθάνονται ότι είναι εκεί, να ταξιδεύουν με αυτό τον τρόπο πίσω στην Όλυμπο, στα βιώματα και τις αναμνήσεις τους».

Μάλιστα τις εντυπωσιακές εικόνες από την πρωτεύουσα του ζώντος λαϊκού πολιτισμού της Δωδεκανήσου, συνοδεύει και ένα τραγούδι με μεγάλη συναισθηματική αξία για τους Ολυμπίτες. Όπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Νταής «το συγκεκριμένο τραγούδι ονομάζεται “Εκεί ψηλά στην Όλυμπο” και θεωρείται στην ουσία ο “ύμνος της Ολύμπου”. Το έχει γράψει ο Γιάννης Παυλίδης, ο κορυφαίος λυράρης και τραγουδιστής του χωριού μας. Θεωρώ ότι τα λόγια ταίριαξαν απόλυτα με τα πλάνα», κατέληξε.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist