ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ.

Written by on 18/02/2023

46 Views

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους πολίτες της Καρπάθου ότι πλέον το έργο το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε με εκατομμύρια ευρώ, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία.
Μετά τις παρακάτω ενέργειες:

1) Κατασκευή νέου αγωγού από Λιμάνι έως Λιμανάκι. Έτος υλοποίησης 2020 με κόστος περίπου 300.000 ευρώ.
2) Αντικατάσταση φρεατίου έμπροσθεν Εθνικής, με κόμπακτ αντλιοστάσιο. Έτος υλοποίησης 2021 με κόστος 37.000 ευρώ.
3) Κατασκευή by pass αγωγού άνωθεν Καρνάγιου. Έτος υλοποίησης 2022 με κόστος 100.000 ευρώ.


4) Επισκευή εξοπλισμού και αυτοματισμού αντλιοστασίων με την προσθήκη συστήματος απομακρυσμένης διαχείρισης. Έτος υλοποίησης 2022 με κόστος 68.000 ευρώ.
5) Ανάθεση κατόπιν διαγωνισμού σε εξειδικευμένη εταιρεία της λειτουργίας και συντήρησης τόσο των αντλιοστασίων όσο και του Βιολογικού Πηγαδίων για δύο έτη.
Υπογραφή σύμβασης Ιανουάριος 2023 με κόστος άνω των 200.000 ευρώ.

Ο βιολογικός των Πηγαδίων είναι πλέον πραγματικότητα.

 

 

Με την υπογραφή της σύμβασης «Υπηρεσίες συντήρησης και λειτουργίας της Ε.Ε.Λ. Καρπάθου» στις 30/12/2022 και με τις ενέργειες του Δήμου Καρπάθου, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο σταθμός επεξεργασίας λυμάτων στην τοποθεσία ‘’Αγιος Πέτρος”.

Σήμερα 18/02/2023 παρουσία του Δημάρχου Καρπάθου Ιωάννη Νισυρίου, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση της Δημοτικής Αρχής στον χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΕΛ Καρπάθου από τον Δρ. Μανόλη Διαλυνά, εκπρόσωπο της αναδόχου ΔΙΑΛΥΝΑΣ Α.Ε. και τους συνεργάτες της.

Η εταιρεία ΔΙΑΛΥΝΑΣ Α.Ε., ως ανάδοχος, έχει αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων καθώς και των αντλιοστασίων. Η εν λόγω σύμβαση διασφαλίζει την ορθή και ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Με γνώμονα τη μεθοδική και άοκνη προσπάθεια για έργα και όχι λόγια, ο Δήμος Καρπάθου παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένος να οδηγηθεί η Κάρπαθος στο μέλλον που της αξίζει.

Κάρπαθος 18 Φεβρουάριου 2023
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist