Παρεμβάσεις του Βασίλη Α. Υψηλάντη για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου.

Written by on 22/02/2023

32 Views

Παρεμβάσεις του Βασίλη Α. Υψηλάντη για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου.

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης
στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε σήμερα Κοινοβουλευτική Ερώτηση καθώς και Αναφορά προς τους Υπουργούς, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης , με θέματα που αφορούν το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Ι) Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης , θέτει την ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, τον τρόπο που το υπουργείο αντιμετωπίζει την μεταγραφή χιλιάδων εκκρεμών πράξεων και το στάδιο μετάπτωσης του Κτηματολογίου Ρόδου, Κω, Λέρου στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον Αξιότιμο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου 2023

ΘΕΜΑ: « Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο Κτηματολόγιο Ρόδου.»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης , υπαλλήλων του Κτηματολογίου Ρόδου κατά τα έτη 2021 και 2022, καθίσταται αναγκαία η κάλυψη , έστω και μερικώς των κενών οργανικών θέσεων, οι οποίες ανέρχονται σε (14) δεκατέσσερεις.
Οι εργασίες στα κτηματολογικά βιβλία απαιτούν γνώστες του αντικειμένου, αφού είναι εκείνοι που φέρουν το δικαίωμα και την ευθύνη της υπογραφής τους.
Οι υποβληθείσες δε αιτήσεις , προς διεκπεραίωση, πάσης φύσεως πιστοποιητικών και σχεδιαγραμμάτων , ανέρχονται στα τέλη του 2022, κατά τον Διευθυντή του Κτηματολογίου Ρόδου, στον αριθμό των έντεκα χιλιάδων εξακοσίων (11.600).
Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχει έλλειψη υπαλλήλων μηχανογράφησης, ενώ οι καταχωρήσεις πράξεων είναι χιλιάδες.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

1.) Προτίθεται το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να καλύψει τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Κτηματολογίου Ρόδου σε ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών και την ασφάλεια των συναλλαγών στην Ρόδο ;
2.) Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την ανάγκη μεταγραφής χιλιάδων εκκρεμών πράξεων;
3.) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μετάπτωση του Κτηματολογίου Ρόδου, Κω και Λέρου στο Εθνικό Κτηματολόγιο ;

ΙΙ) Με την Αναφορά του ζητά την ανάπτυξη υποδομών, ηλεκτρονικών πληρωμών στο Κτηματολόγιο Ρόδου έτσι ώστε να γίνεται ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών βάσει της από 17/2/2023, επιστολής του ΔΣΡ.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist