Θέμα χρόνου η ανακοίνωση νέας Δημοτικής παράταξής: Σε μια πρώτη, αναγνωριστική συγκέντρωση, προσήλθαν πολλοί πολίτες της καρπαθιακής κοινωνίας.

Written by on 08/03/2023

47 Views

Σε μια πρώτη, αναγνωριστική συγκέντρωση, προσήλθαν πολλοί πολίτες της καρπαθιακής κοινωνίας, με κοινά σημεία αναφοράς την ανησυχία τους για το μέλλον του τόπου μας και την ανάγκη για δημόσιο διάλογο που μέχρι σήμερα απουσιάζει από το προσκήνιο.
Διαπιστώνοντας ένα κλίμα αφωνίας και αβεβαιότητας στους κόλπους της πολιτικής δραστηριότητας, προχωρήσαμε σε μια εποικοδομητική συζήτηση, όπου αναφέραμε τους προβληματισμούς μας για τη σημερινή πραγματικότητα και θέσαμε ένα πλαίσιο αξιών, ώστε να σχηματιστεί ένα πραγματικό σύνολο με σαφή στόχο την αναγέννηση του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα.
Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, κρίθηκε αναγκαία η ενεργοποίηση μας, ώστε να παρουσιάσουμε στον Καρπαθιακό λαό ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με ηθικό πρόσημο βασισμένο στην ανιδιοτέλεια, την αξιοκρατία και το σεβασμό στις συλλογικές-δημοκρατικές διαδικασίες.
Ομόφωνα τέθηκε η αναγκαιότητα απ’ όλους τους συμμετέχοντες, να συνεχιστούν οι διεργασίες, με στόχο τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ισχυρής δημοτικής παράταξης που καμία φωνή δεν θα περισσεύει.
Τέλος, αποφασίστηκε ο ορισμός μιας προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής που θα αναλάβει:
Τη θέσπιση κοινών αρχών και αξιών πάνω στις οποίες θα τεθούν τα θεμέλια για ένα παραγωγικό και αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης.
Τη διεύρυνση της συλλογικής αυτής διαδικασίας ώστε να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι πολίτες.
Το προγραμματισμό επόμενων συναντήσεων στο παραπάνω πλαίσιο για να υπάρξει διάλογος και ενημέρωση για τη σύσταση της δημοτικής παράταξης.

Εκ μέρους της τριμελούς προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist