Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η περίοδος που διανύουμε αλλά και αυτή που ακολουθεί – με χρονικό ορόσημο τις δημοτικές εκλογές της 8 Οκτωβρίου 2023 – αποτελεί μια περίοδο σημαντικών αλλαγών, μεγάλων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών για την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.

Ειδικά για το Δήμο Καρπάθου, οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποτελούν μια κρίσιμη «μάχη», η οποία δεν χωρίζει, αντίθετα ενώνει σ’ ένα κοινό στόχο:

Στην αξιοποίηση των ευκαιριών και στη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων για έναν Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό, αναπτυξιακά δυναμικό, οικονομικά βιώσιμο που θα βρίσκεται κοντά στον δημότη με διαφάνεια, λογοδοσία και χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα και τοπικούς παραγοντισμούς. 

Ενός Δήμου που θα δίνει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, σε κάθε χωριό και κοινότητα του Δήμου μας, μέσα από το σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και ανάπτυξης, ενός Δήμου που θα επενδύει σε κρίσιμους τομείς όπως είναι τουρισμός, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική και ο ψηφιακός μετασχηματισμός. 

Για να γίνει αυτό πράξη, ο Δήμος μας χρειάζεται συστηματική δουλειάεπεξεργασμένο σχέδιο και προτάσεις μα πάνω απ’ όλα, χρειάζεται ανθρώπους με όραμα, αντίληψη, εμπειρία, γνώση και διεκδικητικότητα για να αντιμετωπίσουν τα υφιστάμενα προβλήματα και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο Δήμος Καρπάθου.

Με γνώμονα τα παραπάνω και με επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, του μεγάλου σεβασμού που τρέφω προς όλους και όλες σας και της αγάπης μου για τον τόπο μας – και με οδηγό πάντα τις αξίες και τις αρχές μου – αποδέχτηκα την πρόταση εκατοντάδων συμπολιτών μας για να τεθώ επικεφαλής μιας δυναμικής αυτοδιοικητικής ομάδας που θα διεκδικήσει το Δήμο Καρπάθου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο 2023, για ώστε – όλοι μαζί – να δώσουμε τη «μάχη», όχι την προσωπική, αλλά τη συλλογική, για τον τόπο μας.

Γιατί πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν και πιστεύουν στις δυνατότητες αυτού του ευλογημένου τόπου και από μια ισχυρή δημοτική ομάδα που θα συνδυάζει την εμπειρία, την ανανέωση, το ήθος και την αποτελεσματικότητα και η οποία θα αντλεί τη δύναμη της από την ίδια την κοινωνία, δρώντας συλλογικά με γνώμονα πρώτα τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Φίλες και φίλοι,

Σε όλη μου τη διαδρομή, παρακολουθούσα με ζωηρό και ειλικρινές  ενδιαφέρον τα δρώμενα στην πολιτική, αλλά και στην κοινωνική ζωή του τόπου μας, προσπαθώντας, με κάθε δυνατό τρόπο, για τη βελτίωση θεσμών και αξιών.

Επιθυμία και ισχυρό κίνητρο μου είναι να αγωνιστώ και να υπηρετήσω ενεργά την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί πιστεύω ακράδαντα στον άνθρωπο.

Στη συμμετοχή του στα κοινά.

Στη συνεργασία για το κοινό καλό.

Στη συνέργεια για τις μεγάλες αποφάσεις, στη διαφάνεια, στη διαβούλευση, στη  συμμετοχικότητα, τα οποία αποτελούν σήμερα, όχι απλά ζητούμενο για τον Δήμο Καρπάθου, αλλά αδήριτη ανάγκη.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, επιθυμούμε να εφαρμόσουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, να αγωνιστούμε σταθερά γι’ αυτές και συνειδητά να υπηρετήσουμε αλλαγές, οι οποίες θα είναι προς το όφελος των πολλών, προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου μας.

Είμαστε σίγουροι, ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε σταθερές βάσεις για μια νέα δημιουργική πορεία.

Με αφετηρία την πόλη της Καρπάθου, αλλά και επικεντρώνοντας στις ιδιαιτερότητες του κάθε χωριού μας ξεχωριστά θα εκπονηθεί – το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές – ένα συμμετοχικό, συνολικό και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του Δήμου μας, το οποίο θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» μας για την επόμενη ημέρα των εκλογών. 

Προτεραιότητα μας, η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και υποχρέωση μας η διαφύλαξη και η ανάδειξη του ιστορικού, πολιτιστικού, τουριστικού και περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτουμε.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει έναν από τους πιο σημαντικούς και ουσιαστικούς ρόλους στη ζωή όλων μας, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να σταθεί δυναμικά στο πλευρό όλων των πολιτών. Πρέπει όλοι μας να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα, θάρρος και αισιοδοξία.

Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, ο τόπος μας να πάει μπροστά.

Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, την παιδεία και παράλληλα να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης.

Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε και να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική ανάπτυξη του νησιού μας, με τελικό αποδέκτη την κοινωνία ολόκληρης της Καρπάθου, χωρίς αποκλεισμούς.

Την επόμενη μέρα δεν περισσεύει κανείς.

Όλοι μας, με κύριο γνώμονα το συμφέρον του νησιού μας θα αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που μας ταλανίζουν.

Με οδηγό τη μεγάλη μου αγάπη για το νησί μας και έχοντας δώσει ουσιαστικά δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια ως άνθρωπος και ως επιχειρηματίας, αλλά κυρίως με τη βοήθεια των συνεργατών μου, δημιουργούμε μία υπερκομματική και ανεξάρτητη παράταξη. 

Με τη συνεργασία όλων των συμπολιτών μας και ιδιαιτέρως των νέων μας, με την ενεργή παρουσία και στήριξη όλων των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και όλων όσοι επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την νέα  προσπάθεια, θα αγωνιστούμε, προχωρώντας δυναμικά μπροστά, σ’ ένα μέλλον προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας.

Με πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητες μας δηλώνουμε στρατευμένοι στο όραμα μας, για να πάει ο Δήμος μας μπροστά με όρους ανάπτυξης, ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας, για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς, για τα παιδιά μας και για τον τόπο μας.

Το οφείλουμε σε όλους και κυρίως στη νέα γενιά του νησιού μας! 

Με γνώμονα και οδηγό την αγάπη μας για το νησί μας, την ΚΑΡΠΑΘΟ, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κάθε πολίτη, βοηθώντας και προάγοντας τον τόπο μας, όπως πραγματικά του αξίζει.

Τώρα είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να δώσουμε θέση στην ελπίδα, στην αισιοδοξία, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία του νησιού μας.

Σ’ αυτόν τον δρόμο, σ’ αυτήν την πορεία για την ανάπτυξη και προόδου, σας θέλουμε όλους μαζί μας.

Γιατί η δύναμη της Καρπάθου, είναι η δύναμη των κατοίκων της!

Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Με ιδιαίτερη τιμή

Μιχαήλ Κ. Φελλουζής

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου.