Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Δρομολογείται στο Νοσοκομείο Καρπάθου το τμήμα Αιμοκάθαρσης και Υπηρεσία Αιμοδοσίας».

Written by on 07/04/2023

39 Views

Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Δρομολογείται στο Νοσοκομείο Καρπάθου το τμήμα Αιμοκάθαρσης και Υπηρεσία Αιμοδοσίας».
Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης δήλωσε ότι δρομολογούνται δυο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου Καρπάθου και πάγια αιτήματα των Καρπαθίων.
Το πρώτο αφορά την λειτουργία Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας χωρίς αιμοληψία. Η λειτουργία της θα διευκολύνει την καλύτερη λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου και ιδιαίτερα το χειρουργικό. Μετά από σχετική παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στο Υπουργείο Υγείας, δόθηκε αρμοδίως η απάντηση ότι το αίτημα θα προχωρήσει στους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα το EKEA θα συστήσει Επιτροπή, η οποία θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καρπάθου για να προβεί σε επιτόπιο έλεγχο, έτσι ώστε να εγκριθεί στη συνέχεια η διασύνδεση. Με την εισήγηση του ΕΚΕΑ θα ληφθεί και η σχετική απόφαση του Υπουργείου.
Εξάλλου ο βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε σχετική Κοινοβουλευτική Αναφορά, με βάση επιστολή πολιτών της Καρπάθου, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για τη λειτουργία τμήματος αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο Καρπάθου. Προέβη όμως και σ ’ένα ουσιαστικό βήμα παραπάνω αφού σε συνεννόηση με την Β’ ΔΥΠΕ θα εκπονηθεί και η αναγκαία μελέτη για την λειτουργία του.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist