Αριστείδης Ε Μιαούλη:ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΦΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Written by on 24/04/2023

54 Views

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΦΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Yπερβατική κάθε αναγωγή της παράδοσης των δύο χωριών της Ολύμπου και του Διαφανιού της Καρπάθου στους παράγοντες που την θέλουν να κινείται μεταξύ ρεαλιστικού και φανταστικού.
Μια πολυφωνική εκδοχή της καθημερινότητας που εκπλήσσει και προκαλεί το σεβασμό μας , βάζοντας μας σε διλήμματα για το αν τελικό τα μέλλον μας είναι δυστοπικό. Αναφτερά κάθε πιθαμή της ύπαρξης μας καθώς χάνεται στις αποκαλύψεις που του προσφέρει ο τόπος.


Η φορεσιά των κοριτσιών, το σακοφούστανο αποτελεί μια εικονοπλαστική μορφοποίηση ενός ρομαντικού παρελθόντος που παρά το γεγονός πως πέρασε από δρόμους δύσκολους κατάφερε να επιτύχει τη συναίρεση του χρόνου και να αντανακλά το αύριο σε μια αισιόδοξη προβολή του.
Στο τελευταίο μου ταξίδι, μου δόθηκε η ιδιαίτερη χαρά να αφηγηθώ μέσα από τον φωτογραφικό φακό, τούτη την δημιουργική αξία. Έτσι, μέσα από μια σειρά φωτογραφήσεων, που θα βλέπετε κατά καιρούς, θα σας δώσω την ευκαιρία να προσεγγίσετε αυτό το πεδίο του διαλόγου με την παράδοση του νησιού και των συγκεκριμένων περιοχών. Για άλλη μια φορά ευχαριστώ τους φίλους και τις φίλες μου εκεί για την πολύτιμη βοήθεια.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist