Υπόσχεσή μου για όσους επιδοκιμάσουν την υποψηφιότητά μου: “ότι θα τιμήσω την ψήφο τους όπως έκανα πάντα,ορθοφρονώντας στη σκέψη , ορθοτομώντας τον λόγο,ορθοδρομώντας στην ΠΡΑΞΗ, καθότι δέσμη πράξεων είναι και η ιδεολογία και η πολιτική”

Written by on 02/05/2023

47 Views

Αγαπητες-οι συμπατριώτισες και συμπατριώτες της Καρπάθου και των Δωδεκανήσων.
Εχουμε ήδη εισέλθει στις μέρες του Μαϊου,μέρες ιστορικής σημασίας για τους λαϊκούς αγώνες ,αλλά κυρίως μέρες μνήμης και μνημοσύνης του αενάου μαρτυρίου και της θυσίας των Ελλήνων στο βωμό της Ελευθερίας.Τα σημαινόμενα του μηνός δεν είναι μόνον “ποικιλόχρωμες ανθοδέσμες”.Είναι πρωτίστως η μάχη της Κρήτης ,οι εκατόμβες των θυμάτων του Ναζισμού,ο Αλέξανδρος Παναγούλης,οι ποιητικοί “επιτάφιοι”που κράτησαν ψηλά το φρόνημα του λαού και τη δίψα της ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ,και τέλος,ειδικά για τον τόπο μας, οι αγώνες αιώνων των Δωδεκανησίων για την επανένωση τους με την Ελλάδα.
Συμβαίνει εφέτος να είναι και περίοδος εκλογών για τη χώρα μας και μάλιστα, ιδιαίτερα κρίσιμων για το μέλλον της.
Η υποψηφιότητα μου με το Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα όπως εξήγησα σε προηγούμενες αναρτήσεις μου αποτελεί -χρέος τιμής- πρός τον πολιτικό χώρο που υπηρέτησα διά βίου και συνάδει με τις δημοκρατικές αρχές και τις πεποιθήσεις μου.
Ως υποψήφιος ,δεν διακρίνομαι από συνήθη υπερκινητικότα,υπερπαρουσία στα ΜΜΕ,λαμπερές και θορυβώδεις εμφανίσεις και γενικώς ότι συνήθως περιέχουν οι προεκλογικές εκστρατείες ενός υποψηφίου,φαινόμενα κατά τα άλλα θεμιτά ,κατά δε την δική μου αντίληψη και κρίση μακράν της ουσίας της “εν τοις πράγμασιν”πολιτικής.Αλλωστε έχω την θετική ή αρνητική τους εικόνα από τις ,ευδόκιμες, νομίζω,θητείες μου στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού,τόσο στα Βόρεια Δωδεκάνησα (ΚΑΛΥΜΝΟ-ΛΕΡΟ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΠΑΤΜΟ-ΛΕΙΨΟΥΣ_ΑΡΚΙΟΥΣ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ.)όσο και στην Επαρχία Καρπάθου Κάσου ως Επαρχος και ως Δήμαρχος .
Τα “διαπιστευτήρια” μου προς το εκλογικό σώμα είναι αυτά, ,πραγματικά και όχι θεωρητικά.
Συνήθισα, -γνωρίζοντας το προσωπικό κόστος αυτής της στάσης-να λέω τα πράγματα με τ όνομα τους ,να διαβιώ και να συμπεριφέρομαι αναλόγως και να υπηρετώ με πάθος όσα πιστεύω και οραματίζομαι,προσπαθώντας να έχω σε κάθε περίπτωση επωφελή για το κοινωνικό σύνολο δραστηριότητα.
Τα θετικά ή αρνητικά της πορείας μου είναι γνωστά και ευδιάκριτα για όλους

Ζώ τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια-
χειμώνα καλοκαίρι- στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Καρπαθο,και γνωρίζω από τις προηγούμενες θητείες καλά τα νησιά μας,τις δυνατότητες και τα προβλήματά τους.
Το “Δέον γενέσθαι”για τον ευλογημένο τόπο μας την Κάρπαθο και όλα τα Δωδεκάνησα με απασχολεί θεωρητικά και πρακτικά όπως όλους μας (κανείς δεν στερείται πατριωτικής ευαισθησίας)και προσπάθησα να συμβάλω για το καλύτερο παρον και μέλλον του τόπου μας .

Κρινόμαστε λοιπόν πλέον μαζί με όλους τους συνυποψηφίους από την κοινωνία ,δια του εκλογικού σώματος,για τα φραζόμενα ,προτεινόμενα και πραττόμενα ημων και ων πολιτικών φορέων που υπηρετούμε.
Ευχή μου να νικήσουν η Δημοκρατία και ο πολιτικός πολιτισμός!
Υπόσχεσή μου για όσους επιδοκιμάσουν την υποψηφιότητά μου: “ότι θα τιμήσω την ψήφο τους όπως έκανα πάντα,ορθοφρονώντας στη σκέψη , ορθοτομώντας τον λόγο,ορθοδρομώντας στην ΠΡΑΞΗ, καθότι δέσμη πράξεων είναι και η ιδεολογία και η πολιτική”
Καλό Μάη, και καλούς και τίμιους αγώνες για φίλους και αντιπάλους!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist