“Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ” – Ιδρυτική διακήρυξη ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ για τις δημοτικές εκλογές ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Written by on 03/05/2023

38 Views

“Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ” – Ιδρυτική διακήρυξη ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ για τις δημοτικές εκλογές ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Με γνώμονα την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για την Κάρπαθο και Όραμα μας ένα Δήμο που θα ακούει, θα προγραμματίζει, θα σχεδιάζει, θα διεκδικεί και δεν θα εφησυχάζει προχωρούμε στην ίδρυση της Δημοτικής Κίνησης «Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» με σκοπό την συμμετοχή στις Δημοτικές εκλογές με μοναδική φιλοδοξία την προσφορά για μια καλύτερη Κάρπαθο βασισμένοι στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών, αφήνοντας κατά μέρος τοπικιστικές και ιδεολογικές διαφορές, φιλίες, συμπάθειες αντιπάθειες με βάση τους παρακάτω άξονες και στόχους:

1.
Είμαστε και θα παραμείνουμε μια αδέσμευτη κίνηση δημοτών ανεξάρτητη από κομματικές, οικονομικές ή οποιασδήποτε μορφής δεσμεύσεις. Εφαλτήριο μας είναι η αγάπη για το νησί μας και τους ανθρώπους του. Στόχος μας να δούμε την Κάρπαθο ΜΠΡΟΣΤΑ σε κάθε τομέα, να συμβάλουμε στη δυναμική της πορεία, για μια καλύτερη προοπτική, να κτίσουμε όλοι μαζί με αισιοδοξία και σιγουριά το αύριο.

2.
Θέλουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι ουσιαστικό όργανο αποφάσεων για το Δήμο.

Πιστεύουμε στη διαβούλευση, την συνεργασία και τη συνεννόηση. Θέλουμε έναν δήμο που να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια. Θα συνεργαστούμε με κάθε συλλογικό φορέα, με κάθε πολίτη, μόνιμο κάτοικο ή απόδημο ακούγοντας με προσοχή τις προτάσεις τους, συνθέτοντας γνώμες και απόψεις.

3.
Θέλουμε να συναποφασίζουμε με τους τοπικούς και δημοτικούς φορείςγια τα θέματα που τους αφορούν.

Θέλουμε να ακούγονται οι προτάσεις και οι ανησυχίες όλων των φορέων του νησιού μας . Πιστεύουμε στη λογοδοσία και θέλουμε στον ετήσιο απολογισμό του Δήμου, να έχουν πρόσβαση όλοι οι δημότες. Θέλουμε έναν Δήμο που θα στέκεται δίπλα στον δημότη στις καθημερινές του ανάγκες και προσδοκίες χωρίς σκοπιμότητες. Αξιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου με βασική αρχή: Πρώτα ο δημότης.

4.
Θέλουμε ένα Δήμο που να διεκδικεί για το νησί ακόμη και για τα θέματα που δεν έχει την «τυπική» αρμοδιότητα. Που να συνενώνει και να κινητοποιεί τους απανταχού Καρπάθιους.

5.
Στόχος μας είναι η διεκδίκηση και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων για να εξασφαλίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Καρπαθου και τη βελτίωση της ζωής των Δημοτών της. Διεκδικούμε έργα που να μπορούν να έχουν ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες. Θέλουμε το Δήμο να μπορεί να σχεδιάζει, να δρα στοχευμένα και να υλοποιεί έργα που να αλλάζουν την εικόνα του νησιού.

6.
Στοχεύουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας και των δημόσιων χώρων του νησιού μας ξεκινώντας από τα μικρά και απλά, διορθώνοντας τα σφάλματα και τις ανεξέλεγκτες δραστηριότητες και δίνοντας έμφαση στην καθαριότητα, στον δημοτικό φωτισμό, στα έργα υποδομών, στην οδοποιία, στην ανάδειξη της κάθε γειτονιάς και κάθε οικισμού. Η ποιότητα ζωής αποτελεί σημαντική παράμετρο ώστε ένας τόπος να γίνει ανταγωνιστικός, φιλικός στους κατοίκους και πόλος έλξης για επενδύσεις και επισκέπτες. Για εμάς όσο σημαντικός είναι ο αστικός ιστός για το νησί, εξίσου σημαντική είναι και η ζωή στα χωριά. Δεν νοείται πρόοδος χωρίς την ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού.

7.
Συμβάλλουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη με στήριξη πρωτοβουλιών της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Ενισχύουμε τις προσπάθειες για την προσαρμογή του πρωτογενούς τομέα στις σύγχρονες συνθήκες, το σχεδιασμό της τουριστικής μας ταυτότητας και την εφαρμογή πολιτικών με στόχο την τουριστική ανάπτυξη, που θα έχουν συμφωνηθεί με όλους τους φορείς. Διασυνδέουμε τον τουρισμό με τον τομέα του Πολιτισμού και τα προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας.

8.
Στηρίζουμε τη Νεολαίας μας και την προοπτική παραμονής της στο τόπο μας με την αναζήτηση και προώθηση νέων επαγγελματικών τομέων ή μοντέλων ανάπτυξης, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες για την κοινωνική οικονομία και βελτιώνοντας τις υποδομές. Σε κάθε περίπτωση προμήθειας υλικών, πρόσληψης ή ανάθεσης έργου ή υπηρεσιών προτιμώνται όπου είναι δυνατόν οι Καρπάθιοι και οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Κάρπαθο.

9.
Αξιοποιούμε τις δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου με πλήρη διαφάνεια κριτηρίων και διαδικασιών για όλους όσοι έχουν ανάγκη. Συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

10.
Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε το φυσικό αλλά και το δομημένο περιβάλλον σε ισορροπία με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και αναδεικνύουμε τα ιστορικά μας μνημεία.

Η διαβούλευση, ο σχεδιασμός, οι στοχευμένες υλοποιήσιμες δράσεις, η αξιοκρατία, η διεκδίκηση, η κοινωνική συνοχή , η σκληρή δουλειά και η διαφάνεια είναι οι πυλώνες στους οποίους θα στηριχθούμε για να πάει η «Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Καλούμε τους Δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο της Καρπάθου.

Ο Επικεφαλής της παράταξης

Και

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου

Γιώργος Μ. Αναστασιάδης
Παιδίατρος

2.5.2023


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist